Annons:
Etikettkropp-själ
Läst 14715 ggr
Tuva-Lena
6/8/09, 12:38 AM

Rensa bort negativa människor!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Känner du människor som det alltid känns som en ansträngning att prata med, eller som tar musten ur dig när du umgås med dem?

Ägna en liten stund åt att skriva en lista över människor som du helst inte skulle vilja känna längre. Sedan kommer det intressanta: Om alla har en sån här lista, VEMS LISTA STÅR DU MED PÅ? Förvånad

Vore det inte bäst om vi var ärliga mot varandra och slutade med alla fåniga charader?

Det finns miljontals människor världen över och du har friheten att välja vilka du vill umgås med. Välj själsfränder som uppmuntrar och inspirerar dig. Det fantastiska med att ha modet att rensa bort alla dina mögliga vänner är att det skapar utrymme för att dra till dig underbara, nya och levande vänner, förutsatt att du har fattat beslut om vad du vill och inte vill ha i ditt liv.

Så småningom kommer du att upptäcka att knäppgökar, energivampyrer och osedvanligt negativa personer inte längre finns i ditt liv, eftersom ditt energifält känns alltför oförenligt med deras eget. Dom vet att möjligheterna att få en gratis energitankning på din bekostnad är obefintliga så de bryr sig inte ens om att försöka.

Självklart från Karen Kingston's "Rensa i röran med feng shui" Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Crowone
6/8/09, 12:49 AM
#1

Sååååå himla bra skrivet av henne!!! Tack för inslaget!

JohannaMax
6/8/09, 12:53 AM
#2

Tack!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Dojdan
6/8/09, 5:09 AM
#3

Då vill jag passa på att tipsa om boken Energitjuvar som är skriven av Inga-Lill Roos! http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172320532


flowergirl
6/8/09, 12:46 PM
#4

mycket intressant!! men när jag gjorde listan blev det inte många "vänner" över…känner mig som en skurk, sitta här och klaga över dom som eventuellt vill träffa mig. Jag får nog ta mig själv med en nypa salt också - är jag så himla kul dåå just nu - 

Eller måste man ha en massa vänner? jag har på sista tiden känt att det räcker gott med min familj och mina djur, börjar nog bli en enstöring Skäms fast jag tycker att det är himla kul och givande att prata här med er, internet vänner är nog min melodi, ni känns mer levande och männskliga än dom flesta jag känner Glad

  (hi hi, nu har jag "tankat" här tror jag, känner mig,

                        GLAD! )

Tuva-Lena
6/8/09, 4:32 PM
#5

#4 Samma tanke kom över mig flowergirl. Då blir det knappt några kvar ju! Mer än hunden, katten och sambon..och några som bor så väldigt långt hemifrån   Kanske just därför jag behåller dom..? Skäms jag är nog hopplös.. Tyst Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
6/8/09, 5:08 PM
#6

Jag har faktiskt klarat av att rensa ut människor som var energisugare men några tillkom när jag träffade min man. Sakta men säkert har jag lyckats stänga av "tankningen" från mig så att vi fortfarande kan umgås. Han ska ju inte behöva byta ut sina vänner pga mig.

Tänker jag efter, så har de nya kontakter jag knutit efter det, varit ett stort lyft för vi ger varandra energi och stärker varandra men de bor ju långt borta…..

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Annons:
Hoppfull
6/10/09, 9:12 PM
#7

Bra artikel! Jag har rensat bort alla mina tidigare vänner, jag insåg när jag hade gått i terapi att jag drogs till energitjuvar, sådana som bara använde mig att tanka upp sig själva på! Nu är de borta allihop och jag bygger långsamt nya goda relationer.

Problemen uppstår ju när det är släktningar som är energitjuvar, men man behöver inte umgås med släktningar heller säger ni då… men ibland så måste man det. Som mina svärföräldrar som man måste möta emellanåt eftersom vårt barn vill träffa sina farföräldrar… eller min exman som jag måste samarbeta med kring våra barn. Jag har jättesvårt för att vara lite hård när jag möter dem, jag är alldeles för snäll. Men jag tränar på att bli lite tuffare för att inte bli överkörd hela tiden och jag har sannerligen skaffat mig de allra bästa lärarna med tanke på kvaliteten på mina energitjuvar Flört

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

flowergirl
6/10/09, 9:33 PM
#8

#7 men oj vad tufft!!!ja det är inte lätt att vara alla till lags och samtidigt må bra själv när man är en stor familj.

 Men med familjen kan man kanske ha lite mer "överenseende"med till skillnad från vänner som man faktiskt väljer själv, oftast i allafall..knepigt det härObestämd…….

Hoppfull
6/10/09, 9:37 PM
#9

#8 Ja det har varit tufft, väldigt tufft! Men nu har jag tagit så långt steg bort som möjligt och det är skönt. Fast ibland trillar jag i den där irritationsfällan där jag stör mig på deras beteende Glad Det är väl dels för att de fryser ut bara mig ur familjen och dels för att det drabbar min dotter, deras barnbarn, att de inte kan ha en vettig relation. Men nu är det inte så jobbigt längre, de får väl gå där och skräpa bäst de gitter! Om de mot förmodan kommer på någon gång att de vill ha en relation får de väl komma…

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

flowergirl
6/10/09, 9:53 PM
#10

#9 så har jag också fått tänka när det gäller mina barns morföräldrar men det svider i hjärtat!! och till slut när barnen blir lite större så kommer ju frågan upp……varför vill dom inte träffa mig? osv. och då gäller det att kunna svara utan att vara bitter och ge ungarna en möjlighet att ta ställning själva, men det kommer att gå bra! du har ju tagit tag i ditt liv och klivit vidare,vuxit, och barnen kommer att förstå.

Hoppfull
6/10/09, 10:34 PM
#11

Javisst svider det… det är fruktansvärt att bli bortvald! Men vi pratar ganska mycket med dottern om att det är de som konstiga och det handlar absolut inte någonsin om henne. Man kan ju egentligen aldrig veta varför de gör så, utan man får bara säga att de är sådana… och igen och igen betona att det inte är hennes fel.

Nu har hon ju varit där själv några gånger men eftersom de inte prioriterar henne utan pressar in henne i sitt redan fulltecknade schema så har det inneburit, de två sista gångerna, att de satt henne vid nickelodeon medan farmor gått på fest och farfar suttit vid datorn eller gjort annat (när hon varit där ett par timmar…). Så nu håller intresset på att svalna från hennes sidan med.

Det viktigste i detta är ju att se till att barnen inte får skuldkänslor, som att de inte duger eller är tillräckligt viktiga.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Clary
6/10/09, 10:51 PM
#12

Det du berättar Hoppis är ett perfekt uppvisande av energitjuvar. Hoppas att du snart slipper ifrån det och så blir det väl antagligen ju äldre din dotter blir. Barnen känner så väl på sig om det finns intresse och gör det inte det så är det inte lika roligt att träffa dem. Det rinner ut i sanden.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Tuva-Lena
6/10/09, 11:51 PM
#13

Apropå energitjuvar: Vill ni läsa min blogg? Som jag med stor möda har plitat ner sedan jag fått nog av charader. Jag är också för snäll Hoppis, och aldrig lär man sig nåt! Energitjuvar

Men det känns jätteskönt att ha satt ner foten.. Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
szirius
6/10/09, 11:55 PM
#14

"Rensa bort negativa människor"…hehe, det skulle bli heeemskt tomt om man gjorde det, hörrni - jag skulle få rensa bort mig själv vissa dagar ocksåFlört.

Sedan kan man märka att de faktiskt rensar bort sig själva, om man är rak och ärlig och säger vad man känner och tänker .Ger man dem ingenting söker de upp andra offer…sen får man självklart stå ut med en massa skitsnack från dem…

Det är lite intressant -på tre forum ligger just nu frågan uppe kring energitjuvar!

kopierar mina tankar kring detta från en annan tråd:

Det här med energitjuvar är ju en komplicerad sak, eftersom de också bara kan ta ens energi om man själv tillåter det…Obestämd…så det finns flera " nivåer" på hur man kan bemöta dem.Är man själv ur balans så är kanske det bästa att försöka undvika dem , men annars känner jag att de kan vara ypperliga lärare till att lära sig förstå SIN EGEN energi och hur man kan finna sätt att "stå kvar i kärlek" utan att sänkas och påverkas så mkt av andra.

( detta är självklart oerhört svårt, man får öva i små små doser när man känner sig stabil…)

Att döma en annan människa för att vara en energitjuv kan också påverka sin egna energi negativt…dvs att man skapar en fast, negativ bild av någon annan, fastän vi ALLA har många olika kvaliteter.

Att ha ett öppet hjärta men ändå inte släppa sin egen kraft känner jag är den mest givande övningen när det gäller energitjuvar.

Tuva-Lena
6/10/09, 11:58 PM
#15

Du är så klok szirius! Är det sommarklimatet i Ungern som får en sån positiv inverkan på oss "negativa svenskar"? Kraaam! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

szirius
6/11/09, 12:07 AM
#16

haha, kanske det,solen skapar ju lyckohormoner så… men mest är det nog att jag har fått och får fortfarande öva ständigt kring denna fråga…mitt liv verkar vilja kantas av övningar…men så växer man så mkt också, hahahaFlört.

Livet är en stor energitjuv just nu…precis allt går sönder för oss.Idag gick kamremmen av på bilen - vi hade tänkt bila till och genom Sverige på semester from lördag, men vi hinner inte få bilen klar, så vi får flyga…så nu missar jag en massa vänner som vi tänkt hälsa påGråter…och DYRT blir det också( förutom bilreparationenSkrikandes)

- Men man kan ju alltid tänka att det var himla bra att det inte hände i TysklandFlört!

Vad ska man göra? Det är bara att följa med i livets bergodalbana och bestämma sig för att det är roligt med lite äventyr…

Hoppfull
6/11/09, 10:11 AM
#17

#14 Det är så sant det du skriver! Men samtidigt är det ju så att vore vi alla i balans hela tiden så skulle ju inget av detta uppstå… och sannolikt skulle vi inte lära oss så väldigt mycket heller. Den dagen man inte blir bestulen på energi av dessa människor behöver man ju inte bemöta dem heller…och antagligen är det därför detta ämne är hett. Vi är många som är i just det arbetet nu.

Jag håller även helt med om att de milda varianterna av energitjuvar rensar ut sig själva, men icke de som är av de tuffare slaget. De snarare triggas av rakhet och blir etter värre, så där krävs helt andra sätt att bemöta. De människorna går inte särskilt bra heller att stå kvar i kärlek och inte låta sig sänkas, de ägnar ju hela sina liv åt att just sänka. Men då talar vi om människor som gränsar till att vara psykopater (som min syster), tyvärr är det enda sättet att inte möta dem fysiskt alls. Ingen kan hantera sådana människor på ett bra sätt. Som tur är är dessa extremerna på skalan… så jag har som jag sagt förut skaffat mig lärare ur den högsta skolan Skrattande

#16 Det kan ju även vara så att trafiken skulle varit farlig precis där och då… du kanske beskyddas nu när du får flyga istället…

#15 Ska kolla in din blogg nu.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

szirius
6/11/09, 2:56 PM
#18

#17 aaaaah -vet du vad jag minns nu - en helt otrolig historia vi varit med om! Den delar jag gärna :

Vi hade bestämt att ta en sista minuten till Sri lanka en jul, vi skulle bjuda med min lillasyster också - men så pajade bilen(!) så att vi inte hade råd att åka. JUST den julen kom flodvågen -och Sri lanka drabbades ju värre än Thailand( bara inte så många svenskar som dog där).Det var bilder från det stället där vi skulle bo som var helt bortsköljda!

Så nog har vi änglar som skyddar ossOskyldig.Tack Hoppfull som fick mig att minnas dettaKyss.Nu känner jag mig trygg inför att detta nog hände för att skydda oss från något på vägen!

(Och visst är det som det du skriver, det finns olika rang av energitjuvar,de som eldas upp ännu mer och gör allt för att trycka ned en….jag menade inte att "förminska detta problem"…då finns inget annat att göra än att bryta eller hålla sig mkt kort med dem.)

Hoppfull
6/11/09, 3:45 PM
#19

#18 Ja jag tror faktiskt att en hel del av de förtretligheter vi råkar ut för som vi ofta ser som hinder är det rakt motsatta. Det är bara det att vi oftast aldrig får veta vad som skulle hänt om vi åkt eller gjort det vi tänkte oss först. Så bra, då kanske det blev lättare att ta kamremmen med en nypa salt och bara gilla läget.

Jag förstod att du inte ville förminska Kyss jag vill bara tydliggöra att det finns sådana som det liksom inte går att göra "rätt" emot. Man får lätt skuldkänslor själv när man misslyckas med sådana möten år efter år och då kan det vara oerhört befriande att få höra att det faktiskt inte går att göra det på ett bra sätt.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

SilvianLuna
6/15/09, 6:44 PM
#20

En mycket bra artikel och det känns redan som att jag inte har några ruttna vänner som tjuvar på min energi. Det kan kännas känslokallt och ibland smärtsamt men i det långa loppet mår man betydligt bättre, och ensam är också stark!

Jag känner att jag kan faktiskt ha roligare själv än att dras med "vänner" som bara stjälper i vänskapen och inte ger respons i tvåsamheten.

Annons:
Pysslan
6/16/09, 11:30 PM
#21

Hur hanterar man bäst energitjuvar på en liten arbetsplats?

Vi är bara två fast anställda plus chefen och en extra som bara jobbar ibland. Jag stortrivs med mina arbetsuppgifter och vår chef är kanon men hon är så man baxnar ….

Någon som har några tips?

Det är våra fel och brister som bevisar att vi är mänskliga  🌺

Tuva-Lena
6/17/09, 12:43 AM
#22

#21 Tror du att det finns en möjlighet att medvetandegöra det för henne..? Eller blir hon ändå mer "offer" då? man kan ju gå diplomatiskt tillväga och fråga varför hon alltid är så nedstämd/negativ, om det är nåt speciellt som tynger henne - få henne att prata. Ofta brukar det göra susen - att någon bryr sig.

Hon mår säkert int bra i alla fall.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Pysslan
6/18/09, 12:22 AM
#23

Det är inte så mycket att hon är nedstämd och negativ utan att hon försöker hålla sig uppåt och positiv genom att trycka ner omgivningen. Eftersom hon inte gärna kan ge sig på chefen så blev det typ bara jag kvar …  :-/

Jag har försökt göra henne medveten om hennes agerande men antagligen ser hon det inte själv. Hon har till och med, med föraktfull min, beskrivit sitt eget beteende på andra människor och förklarat hur hemskt hon tycker att det är när folk är på det viset. Trots att jag är uppvuxen med en narcissistisk mamma så blir jag alltid lika förvånad över bristen på självdistans hos vissa människor.

Det är våra fel och brister som bevisar att vi är mänskliga  🌺

Hoppfull
6/18/09, 11:21 AM
#24

Usch vad jobbigt! Det måste ju bli en väldigt pressad situation då du inte kan välja bort henne eftersom ni bara är två. Jag tror nämligen att det bästa medlet mot sådana människor är total ignorans. Går att bara le när hon säger något nedtryckande? Le, utan att svara och sedan vända sig bort eller gå någon annanstans.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Tuva-Lena
6/18/09, 8:16 PM
#25

Ja fy va jobigt för dig Pysslan! Har din chef märkt av några såna tendenser, eller är det bara du som blir föremål för hennes beteende? Jag känner igen beteendet jag också från mitt sista jobb, där en person alltid strålade ikapp med solen så fort chefen tittade in, och ingentiiiiing var omöjligt. Annars satt hon mest och försökte mästra oss andra..

Hoppis' tips är bra, att bara ignorera henne, annars kan du börja med att svara med samma mynt.. och se om hon reagerar. Överdriv gärna lite. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

SilvianLuna
6/18/09, 8:22 PM
#26

#25 Hmm.. Tuva-Lena. Det låter mycket i stil med den platsen jag jobbar på nu, temporärt. Obestämd Det är lite småjobbigt men det stannar inte där. kommer gå till botten med saken innan jag slutar där, helt klart. Flört

chik
6/20/09, 10:56 AM
#27

Tassar in o gör ett avtryck. Väldigt bra artikel.

Jag har kommit så långt att jag har bara Bekantar.O dom kan man både ha o mista.

Sen mina vänner är Familj o mina djur..

O så tassar jag ut igen..Lena

Lena.P är jag i verkliga livet.

Annons:
Pysslan
6/22/09, 12:54 AM
#28

Tack för alla tips och kommentarer.

Jag ska prova att bara le och se vad som händer, kanske låtsas att jag inte hört och framför allt inte visa att jag tar åt mig. Öva mig på att leka gås och låta det rinna av.

Två veckor kvar till semester! När hösten kommer ska jag ta mig en ordentlig funderare på vad jag vill med mitt liv.

Det är våra fel och brister som bevisar att vi är mänskliga  🌺

Tuva-Lena
6/22/09, 2:36 AM
#29

#28 Låter som ett klokt beslut Pysslan, och varför inte fundera lite medan du är ledig också? Det är oftast då som idéerna poppar upp. Glad

#27 Tassa gärna in fler gånger chik! Jättekul att du tänker på oss! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

pkwe
6/22/09, 3:52 PM
#30

#28

Leka gås kan fungera jätte bra. Lycka till.

Vi svenskar (om man nu får generalisera) är ganska bra på att lyssna och känna in varandra. Det verkar också som att vi förutsätter att vi förstår varandra.

Jag bor i Amsterdam sedan 15 år. En stor skillnad som jag upplevde här var att folk var snabba med att klargöra för varandra 'vem som äger problemet'. Dom var inte alls benägna att delta i varandras problemställningar eller gemensamt söka efter en lösning. Här blir man ganska ofta bemött med fraser som: Vad tråkigt för dig då. Eller: Jaha, men det är ju hans problem. Trist kan man tycka och på det viset kan jag också känna mig lite ensam här eftersom man betyder mindre för varandra på djupet (det går dock ingen nöd på mig i denna mångkulturella stad med så många utlänningar).

Men fördelen med systemet är att det verkar vara vattentätt mot energitjuvar. Mina råd till er som slåss med den här formen av problematik: Vägra delta enligt deras spelregler. När ni utsätts för negativa människor som håller på med saker som ni inte gillar eller mår bra av så hjälper det inte att försöka förstå dem!! Tvärtemot. Bara bestäm dig för att du inte förstår vad dom säger eller vad dom vill. Sätt upp en vägg och skicka tillbaka signaler med ord eller handling som gör att personen måste precisera sig ytterligare om han/hon vill bli förstådd. Det gör inget att verka intresserad och vara trevlig men se till att han/hon inte får sitt ärende uträttat. Det svider som attan när man upplever att man inte blir förstådd. Klarar man av att hålla samma stil ett tag så försvinner ogräset liksom av sig självt.

Sen finns det ju familjen… min egen akilleshäl… Kanske kan man inte jaga bort sin familj men man kan bestämma sig för att inte förstå dem. Oavsett om det har effekt på dem eller inte så har det effekt på ens relation och man inte ödslar energi på att delta i deras negativa spiral.

Tuva-Lena
6/23/09, 12:20 AM
#31

#30 Det där låter ju hemskt egentligen - men vad effektivt! Flört Vi svenskar är ju "väldigt medkännande" som du vet, så det där var som att släppa ner en bomb mitt i det svenska solidaritetshjärtat! Ha ha! Men du har ju helt rätt, engagerar man sig inte så kan ingen stjäla energi av en heller. Och man kan ju välja vilka man vill lyssna på, och vilka man skall lägga dövörat till. Skrattande Bra tips pkwe!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Pysslan
6/23/09, 9:28 PM
#32

#30 Kanontips! Det ska jag anamma i alla situationer och relationer där det är nödvändigt.

Tack!

Det är våra fel och brister som bevisar att vi är mänskliga  🌺

Clary
6/23/09, 10:32 PM
#33

#30 Ett jättebra tips, har praktiserat det vid vissa tillfällen och i familjen Foten i munnen fungerat bra Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

[Hellas]
7/1/09, 1:05 AM
#34

#30 Tack, du sätter ord på en hel del av vad jag själv känner och visst kan man vara ömsint och medkännande även om man för den sakens skull inte tar över problemet.

Hur skulle det se ut om alla våra psykologer, kuratorer eller alla andra yrkesmänniskor som arbetar med människor med problem skulle suga in allas bekymmer.

Annons:
szirius
7/1/09, 5:45 PM
#35

#31   Men du har ju helt rätt, engagerar man sig inte så kan ingen stjäla energi av en heller.

Det får mig att tänka på skillnaden mellan SYMPATI och EMPATI, som många nog blandar ihop lite…Flört

Man kan ju engagera sig i andra utan att för den delen gå ner sig själv helt i deras bekymmer….(det är lättare att hålla det med bekanta än med nära familj säger min erfarenhetObestämd…)

( Alltså nu pratar jag inte om energitjuvar utan allmänt)

#34 dessa professionella har ju just EMPATISK förmåga.De kan känna in,lyssna och hjälpa utan att själva dras ned.Den förmågan skulle behövas i alla yrken där man jobbar med människor…motsatsen till sympati är ju kanske vanligare, att folk " stänger av" för att de inte orkar känna…( jag har en vän som jobbar på Soc. med invandrare.Där möter hon många avstängda, kalla kollegor - hon lider verkligen …där så många mår dåligt och det kan betyda mkt bara att få ett leende eller att känna att någon SER dem.)

Själv får jag jobba mkt med att inte bli för engagerad i mina elever så att jag dränerar mig själv…det handlar då inte alls om att DE är energitjuvar utan om att jag själv "läcker" …mitt yrke tar sig in på privata domäner och ingen orkar ju hur mkt som helst…likväl hamnar jag där så lätt… visst är det här SVÅRT??Förvånad

Qamilla
7/8/09, 1:50 PM
#36

Hej, Kul att jag hittade hit. Vill tacka för den här artikeln. Behövde verkligen läsa den. Har en arbetskollega som får psykryck och skäller ut folk med riktigt otäcka person angrepp. Vi har väl nästan alla fått en skopa av henne och något är verkligen fel på henne. Dessvärre så bor hon och jag i närheten av varandra och då när hon behöver skjuts till jobbet så smörar hon ett tag för mig och jag kan inte förmå mig till att säga nej när hon ber om skjuts. Trots att hon sedan sitter hela resan och klagar på min bilkörning. När man gör henne en tjänst så tackar hon inte ens. Hur gör jag / säger jag nästa gång hon ber om en tjänst. För tyvärr så är jag beroende av hennes hjälp i jobbet. Tack.

Qamilla
7/13/09, 1:39 PM
#37

*Putt*  Ingen som har några förslag till min fråga ovan?

Hoppfull
7/13/09, 3:24 PM
#38

Jag tyckte att frågan var väldigt knepig i och med att du i viss mån är beroende av henne på jobbet. Men kanske skulle du fråga nästa gång hon klagar på din bilkörning varför hon vill åka med dig om hon är så åkrädd när du kör, och kanske även påpeka att du tar illa upp/blir ledsen/sårad osv. Hon kanske inte har förstått hur klumpig hon är?

Är det som du skriver något fel på henne så kommer sannolikt inget att hjälpa. Sådana människor är som de är och man får ignorera dem så gott det går och kämpa för att ha så stort avstånd till dem som det bara är möjligt. Klippa alla kontakter som inte är helt nödvändiga och inte svara om man inte måste utan kanske bara le och nicka eller så.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Qamilla
7/13/09, 5:00 PM
#39

#38. Tack för ditt svar.

Jo, frågan är knepig. Det var därför jag tänkte ta hjälp av Er andra kloka här på sidan för att få idéer hur man kan bemöta en sådan person.

pkwe
7/25/09, 1:00 AM
#40

#36 Om den här tjejen ger sig på dig och dina kollegor med jämna mellanrum så kan du ju i alla fall vila i att det hela handlar om henne snarare än dig eller de andra. Det kan hjälpa dig att behålla sinnesstämningen i stundens hetta.

Vore det inte för att du är beroende av hennes hjälp i jobbet så är mitt råd att stanna bilen på motorvägen och be henne stiga ur när du fått nog. Inget klemande, kör ut henne ur bilen bara. Så får hon lifta resten av vägen.

Nåja för arbetsfridens skull… Det finns ingen anledning att uppfostra sin omgivning för då hinner man inte med sig själv. Däremot så är det viktigt att visa var ens egna gränser går. Tydlighet alltså. Du behöver inte bry dig om vad hon menar med det hon säger om hon ens menar något. Det du skall se till är att hon inte träder över din gräns.

Det kan du göra genom att tala om att du undanber dig hennes kommentarer på din bilkörning så länge hon finner det för gott att låta sig skjutsas av dig. Jag skulle avråda dig att prata om hur det känns för dig när hon sitter där och yttrar sina flisigheter om din bilkörning. Hon har inte kvalat för att få ta del av ditt känsloliv. Så länge hon sitter i din bil får hon rätta sig efter dina regler. Ge henne inget ultimatum innan ni sätter er i bilen utan förbered dig själv mentalt på att säga något och sedan när hon drar gång gnället så förklarar du metodiskt, som för ett barn, hur det i fortsättningen skall gå till under era bilfärder.

Det kan till och med vara så att hon får respekt för dig och hoppar över dig nästa gång hon ger sig på någon på jobbet. För så tolkar jag hennes utspel gentemot kollegorna. Det verkar vara en brist på respekt eftersom hon vågar sig på personangrepp i en yrkesrelation. Så skulle jag också bemöta henne om det var mig det gällde. Helt enkelt meddela henne att hon får fundera på hur hon kan hålla sin privatperson utanför hennes yrkesroll.

Till sist. Visst är det viktigt vad andra tycker om en, men man väljer själv vilka människor man lyssnar på och vilkas åsikter man respekterar.

Lycka till!

Clary
7/26/09, 1:31 PM
#41

#40 Bra råd du kommer med, tror att det skulle fungera bra i många sammanhang.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Annons:
[Jeremina]
8/5/09, 12:08 AM
#42

Åh, så bra men det är jobbigt om det är ens mamma t ex!

JohannaMax
8/5/09, 10:45 PM
#43

Här är det jag själv som måste rensas bort, jag är så negativ o tråkig just nu…usch

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Levethia
8/6/09, 12:48 AM
#44

Ja om man kunde rensa bort alla dessa negativa människor, eller snarare rensa bort deras Negativitet, rensa bort dem är väll inte så kul , för man har väll valt dem som vänner en gång i tiden av ngn anledning. Men förbaskat attt dem skall vara så envisa i sin medömkan till sig själva och sin negativitet..

Jag är absolut inte en Ängel och jag har varit negativ, inmatat mönster från Lilla mamsen, Men har börjat tänka mer positivt och mer poisitivt, och är väll ngt mitt emellan, men VAd kul att allt är så mycket enklare nu när man ser det mesta som positivt. Jobigast är väll att va positiv mot det största negativa monstret… *suck*

Och har varit en sådan som suger av energi av andra, omedvetet..

(folk blev alltid så trötta efter 5-20 minuter med mig, utan ngra ansträngningar )

Medarbetare på Science Fiction

bluemary
11/27/09, 9:14 PM
#45

Oerhört bra artikel ! Det är många, många som står i kön
före mig mig när det gäller en kommentar. Men jag tar en
kölapp och väntar på min stund.

Jag har en vän (förr så var det kompis men nu när man kommit
över 50-strecket så är det väl det för mig tokiga "väninna":
Men ok, kör med det).

Jo, denna vän träffade jag i första klass. Och vi var verkligen
"bästisar" till gymnasiet då vi valt olika linjer och därmed bytte
skolor (om det nu skulle vara någon som kanske, förhoppningsvis,
i bästa fall, är det möjligt? läser detta så skriver jag social och
ekonomisk linje. Men det säger nog inget för den som inte är född
på -40-60-talet.

Ska försöka att fatta mig kort. Hon har alltid varit den som pratat
och tagit uppmärksamheten. Till 100% utan att överdriva.

Och för att ta ett stort steg, det är så fortfarande. Hon pratar och
jag lyssnar. Och det kan vara upp till 40 minuter…….

När min pappa hade gått bort så ringde hon. Pratade i 15 min
och sade sedan helt plötsligt; just det ja, såg att din pappa
hade gått bort". Och så blev det något som gjorde att hon åter
igen hittade något som stämde med hennes liv,och så var det
igång igen. Hon ringer med jämna mellanrum och pratar. Och
pratar. Och pratar. Och jag blir sååååå trött. Men jag har inte
hjärta att bryta. Vill inte såra.
Men jag klarar inte att sitta stilla så länge. Och jag får så ont
i armarna, det hela sitter i hela dagen efteråt.

Vet inte vad jag ska göra. Utan sitter där snällt och lyssnar på
pladdret om karlar som inte passar. Vet inte hur jag ska göra.
Vet inte alls. Tänk om hon ringer ikvll igen ? Jag orkar inte.
Svara ? Jag vet inte. Min gubbe svarar till slut. Och så är det
igång igen. Samma visa efter 47 år……..Vad gör man…….?

Tror inte att någon kommit hit, kön var långSkrattande.
Men även om jag skrev till min dator,lampan, mobiltelefonen
eller pennan här bredvid så var det skönt att få prata av sig.
Så tack mina redskap, tack för att ni lyssnade !
(var därför oartig att inte läsa igenom, så tack ni kära "redskap"
för att ni lyssnade ! Kram från mig. Till er. Hur man nu kramar
en lampa………..

                            Kram från "bluemary"

Levethia
11/27/09, 9:42 PM
#46

BlueMary Heeej här också :)

Tycker du avbryter din vän nästa gång och säger som det är att, Jag är ledsen jag orkar inte just nu för får så ont med tanke på mina skador. Vi kan höras imorgon kanske?

Och sen att bara få skriva av sig har ju en sådan positiv laddning även om kanske ingen sitter på andra sidan och lyssnar. Du har ialla fall fått sagt ditt..

Skulle va skönt att gå låååångt ut i skogen och bara skrika åt alla träd hur dumma och elaka och idiotiska dem är ( syftar att träden skulle va dem man stör sig mest på?)

kram från Levethia

Medarbetare på Science Fiction

[Jeremina]
11/27/09, 10:53 PM
#47

#46 Instämmer helt, bra skrivet Glad

Tuva-Lena
4/3/10, 12:39 PM
#48

#46 Nääääe, det kan inte jag ställa upp på! Inte skrika åt träden som inte har nåt med vår frustraton att göra. Träden är livgivarna här på jorden, bättre då att ta dem i hampan som man egentligen är ledsen på. Annars finns dom ju kvar, dessutom helt omedvetna om att dom har egenskaper som upprör andra.. I slutändan får dom själva lida för det - rensa bort istället! Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Norrkille
9/26/10, 9:19 PM
#49

Jag är på väg att snart börja läsa min bok som jag beställde som handlar om energitjuvar. Men nu funderar jag att vissa människor måste vi ha kontakt med ändå fast de är energitjuvar.Det kan vara någon i familjekretsen eller i arbetet.Vet inte hur jag skall göra då..

[GunillaF]
9/26/10, 10:00 PM
#50

#49 Ett bra sätt är att tänka sig att man tar på sig ett osynligt skal. Visualisera att du går in i t.ex. ett genomskinligt tält och när du är där inne i ditt tält/skal så kan negativa energier/energitjuvarna inte komma åt dig.

Lycka till!

Tuva-Lena
9/28/10, 12:54 AM
#51

#50 Ja det är ett bra sätt, eller så lägger man bara locket på. Cool Jag umgås ofta med en otroligt jobbig person, och mitt sätt att klara det är genom att tänka på annat, slår dövörat till helt enkelt. Jag läser nåt eller går in i ett annat rum och pysslar med nåt som skingrar tankarna. Men visst kan det vara tålamodsprövande.. Tyst

   You're Nuts 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Busangardens
10/20/10, 8:29 PM
#52

Bra artikel. Jag har ganska många som tar energi från mig varav en del av dem kan jag inte bli av med av olika anledningar medan andra har jag valt att avstå helt från och brytit kontakten med dem men alltid finns det någon som hänger kvar i hälarna på en.

Tuva-Lena
10/21/10, 12:23 AM
#53

Nej det är ju så, man kan inte bli av med alla - av olika anledningar. men då är Gunillas råd ett bra knep. Stäng in dig i en bubbla där ingen kommer åt dig, föreställ dig den utanför din kropp, ett osynligt skal som skyddar dig. Flört Eller så tar man en promenad och andas in frisk luft ner i lungorna - ett bra sätt att tanka ny energi faktiskt.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Busangardens
10/21/10, 12:27 AM
#54

#53 Jag brukar gå i skogen då skogen alltid laddar mig med ny energi och jag älskar naturen.Flört

Tuva-Lena
10/21/10, 1:48 AM
#55

Kan bara hålla med, finns inte bättre! Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Upp till toppen
Annons: