Filosofi

Baguan -hälsa och enhet

2009-12-20 21:12 #0 av: szirius

Detta område ligger i centrum av ditt hem, och även i centrum av varje rum. Placeringen är symbolisk, då hälsan är något centralt i allas liv -utan hälsa påverkas mycket annat. Därför är detta det första området man rekommenderas att ta itu med i hemmet.

 Helst ska man undvika möblering mitt i rummen, utan hålla den platsen öppen, kanske enbart med en vacker matta på golvet.

 Om denna plats är överbelamrad med bråte är det troligt att du lider av trötthet och utmattning. Ta då dina sista krafter och plocka upp tidningar, kläder och skräp från golven, dammsug och torka golven i centrum av ditt hem och känn efter om du kan märka hur energin lyfts och du med den. Försök sedan att behålla denna plats ren och fri.

 För att kunna läka från en själslig eller fysisk sjukdom behöver vi omge oss med saker och symboler som får oss att må bra. Och för att veta vad det är, behöver vi lyssna inåt. Skämmer du bort din kropp ibland med ett varmt bad och doftande oljor? Lagar du nyttig, näringsrik mat till dig själv? Släpper du in ljuset eller bryr du dig inte om att dra upp persiennerna? Låter du din kropp vila med nytvättade, mjuka lakan när den är trött? Rör du på den varje dag så att den håller sig stark och mjuk? Trots värk så brukar de allra flesta kroppar må bättre av promenader, gärna i en naturskön omgivning. Grönska har läkande förmågor, det visste de österländska lärorna för tusentals år sedan, men även vi i väster börjar förstå detta  ( trädgårdsterapi för utbrända har givit väldigt goda resultat, så detta kommer vi nog se mer av framöver.) Håll därför ett extra öga på dina växter i hälsoområdet. Hur mår de? Kanske ska du unna dig en ny, vacker blomma?

 Trä är ett element som representerar en uppåtsträvande energi, den talar om kraft, styrka och visdom. Den passar väldigt bra i hälsoområdet (men som alltid ska det finnas i balans) .Friskt porlande vatten är något annat som kan få igång läkande rörelser i hemmet.

Vädra ofta ut ditt hem vid sjukdom och tvätta ofta sängkläderna - det är extra viktigt vid febersjukdomar. Har du varit sjuk länge så kan en ny, bra säng vara en god investering.

 Känner du att du behöver en extra energikick, så prova med att skapa korsdrag en liten stund i ditt hem, skruva på alla kranar och låt vattnet rinna och sätt på hög, glad musik.Fem minuter kan räcka. Det här skapar garanterat en ny, hälsosammare energi i ditt hem. Prova själv! Detta är även ett bra sätt att rena hemmet efter ett gräl.

 Hälsoområdet är en plats som gör sig bra för altare. Även om du inte är troende inom någon religion, så kan du skapa en liten plats med föremål som betyder något för dig, kanske en inramad vacker dikt som du tycker om, några tända ljus och en aromalampa. Dofter som bergamott, citronmeliss och johannesört kan kännas lindrande vid sjukdom.

 

 

 

Anmäl
2009-12-20 21:32 #1 av: Clary

Tack szirius för en kanonbra artikel, den här är värd att läsas många gånger för att bli påmind om vikten att ta hand om sig själv också. Helt klart den bagua-ruta som är den viktigaste.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-12-20 21:38 #2 av: szirius

#2 ja det är väldigt lätt att glömma bort att man ska ta hand om sig själv också....Tyst..underligt det där... och jätteviktigt att påminna sig själv om det! Att man är VÄRD att ha det bra!!!

Hallå -ni är alla värda att ha det bra, glöm inte det! KyssFlört

Anmäl
2009-12-20 21:40 #3 av: Clary

Vi får göra en stor skylt och sätta upp på en bra plats Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-12-20 21:43 #4 av: szirius

Haha, kom tex på att jag själv går omkring just nu i söndertuggade bh:ar ( nej inte mannenFlört, men HUNDRACKARNSkrikandes) och tycker inte att jag har råd/rätt att köpa nya " just nu" ...Obestämd

Och tro inte att jag inte har försökt! Jag har fått en kick och sagt nä NU, jag är faktiskt värd i alla fall EN ny bh! Men sen fingrar jag på dem i affären, kanske provar några, kollar på priserna och tänker " njaee, det är väl inte så viktigt...det kan vänta....sen när vi har mer pengar...." och så hänger jag tillbaks dem.Förvånad

Att inte unna sig, var det ja....SkämsObestämd

 

Anmäl
2009-12-20 22:07 #5 av: Clary

Det där känner jag igen, att det ska vara så himla svårt att unna sig själv nåt Skrikandes Men nu ska jag unna mig ett varmt bad och lite myspys innan jag o katten hoppar i säng, jag för att läsa och han för att lägga sig på boken Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-12-21 01:55 #6 av: Tuva-Lena

En jättefin påminnelse szirius! Oj jag får en riktig energikick bara av att läsa dina kloka ord. Visst skall man unna sig själv det bästa - som går i alla fall. Kyss Synd att jag inte har nåt badkar, min stora sorg just nu, för visst är det nåt utav det bästa man kan unna sig, att få krypa ner i ett varmt bad med doftande oljor! Vädra ofta gör jag redan och just av den aneldning du anger - ny frisk energi in i hemmet! Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl