Filosofi

Kroppen, elementen och baugan 1

2010-01-02 16:06 #0 av: Clary

Feng shui är så mycket mer än bara rensa i röran och möblera rätt. Varje del av baugan kan också kopplas till olika delar av kroppen och olika element.

Om vi då börjar med att titta på baugan för hälsa och helhet så finner vi att mjälten är yin och magen är yang och elementet är jord. Det innebär att det är balans mellan yin och yang så långt. Rörelsen i det här området ska vara stillsam och vill du ha lite musik här, klassisk sådan, är Mozart ett bra val.

Färgerna som hör hemma här, är gult, terracotta, cream, beige och brunt.

Om vi då går omkring med ont i magen och känner oss oroliga kan det vara idé att se efter hur det ser ut i det här området. Är det kanske dags att städa ur, måla om eller tillföra något för att öka de goda energierna.

Nästa del kommer att handla om barn, kreativitet och projekt.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-01-03 11:28 #1 av: Tuva-Lena

Åh så spännande Clary! Jga har haft problem med magen tidiagre - magkatarr så jag skall definitivt titta igenom det området. Hittills är det A-fil som har hjälpt upp besvären, men det är inte omöjligt att jag har gjort vissa ändringar i hälsa-helhetsområdet också. Skall kolla och återkommer sedan.. Idag har jag väldigt små problem med magen och många ändringar har jag gjort i huset på sistone också.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-06-04 11:46 #2 av: Tuva-Lena

Blir det en efterföljare så småningom Clary - det här var verkligen intressant! Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-06-05 02:57 #3 av: NaimaG

Och jag har skit mycket brunt och beiget i hemmet för att inte tala om grönt också. Tungan ute

Anmäl
2010-06-05 20:43 #4 av: Clary

Jodå Tuvan det kommer mer så fort jag har mer tid och ork över, det är lite mycket nu som du vet och det här är ett område där jag behöver ett något så när klart huvud Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.