Inredningstips

Gamla möbler och vägglöss

2009-11-28 13:08 #0 av: Clary

Satt och gick igenom posten som samlats medan jag har varit borta och i tidningen Hem och Hyra hittade jag en artikel om vägglöss.

Vi har pratat om negativa energier i begagnade saker men detta med allt annat smått o mindre gott som man kan få med sig har vi inte berört. Förutom diverse råd när det gäller resväskan, det är inte ovanligt att man får vägglöss med sig hem den vägen, fanns det också en varning för begagnade möbler och textilier.

Hur känner ni inför det? Har du råkat ut för det någon gång och är det något du tänker på när du handlar? Hur behandlar du de saker du handlat innan du använder dem eller ställer du möbler, böcker och andra saker direkt på plats?

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-11-29 01:02 #1 av: Tuva-Lena

Jag skumtvättar allt jag fått ärva - för jag köper aldrig begagnade tygmöbler eller gardiner, eller vad det kan vara, just på grund av gamla energier. Usch, jag riktigt ryser när jag läser det här.. Skrikandes

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-12-01 00:36 #2 av: szirius

jag hade en kabelbinda som vardagsrumsbord när jag flyttat hemifrån första gången.Jättefint - men det kom ut alla möjliga kryp ur den de första dagarna...lite äckligt...Obestämd

Anmäl
2009-12-01 00:50 #3 av: [Jeremina]

Oj, det kanske fler skulle tänka på när de handlar begagnat då Obestämd

Anmäl
2009-12-01 01:09 #4 av: mayolica

Jag handlar begagnat men dom är noga med vad dom tar in på det stället,det brukar bara vara rena fina saker. Fast jag skulle nog vara försiktig med att köpa möbler som har tjock stoppning,sen tvättar jag givetvis sakerna innan jag använder dom.

~ mayolica ~

Anmäl
2009-12-01 01:14 #5 av: [Jeremina]

Man kan ju faktiskt köpa djur som har löss. Det fick vi erfara när vi köpte pudeln vi har nu för hon kliade så på en gång så veterinären vi var till visade att hon hade löss.

Som tur är går inte dessa över på människor men äckligt är det Rynkar på näsan

Anmäl
2009-12-01 17:27 #6 av: Clary

#5 Jodå min hund hade också löss när han kom till oss men som du säger, de går inte på människor.

Funderade på böckerna från antikvariaten, undrar hur det är med dem? Jag har ju handlat en hel del därifrån.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl