Filosofi

Att skapa ett medicinhjul inomhus

2009-07-06 20:47 #0 av: Clary

Varför ska man nu skapa ett medicinhjul inne? Jo, dessa är inte bara vackra att titta på utan de fungerar också som samlingspukter som drar in energi i hemmet.

Eftersom det nu är sommar och det blir många promenader på stränder runt om tänkte jag att det här kunde vara en bra idé.

Du behöver följande:

En liten rund bricka med kant, röd sand, det går bra med annan också, små släta stenar.

Du brer ut sanden på brickan nästan ända upp till kanten. Låt den stå utomhus i minst ett dygn för att genomsyras av elementen och naturen. Sedan tar du in in den och börjar tillverka ditt hjul.

Välj en första sten och håll den i höger hand en stund för att välsigna den och använd smudgingörter att föra stenen genom (eller annan rökelse) samtidigt som du säger "Jag viger dig till luftens ande och ber luftens ande och östers ande att fylla detta hem" Lägg stenarna medsols i en cirkel med början i den östra kvadranten. Gör likadant med varje kvadrant för den genom röken och vig den åt dess väderstreck o element innan du lägger den i cirkeln.

Man kan också använda ädel- eller halvädelstenar i cirkeln, som förslag, citrin i öster, ametist i söder, bergskristall i väster och rökkvarts i norr.

Man kan använda sig av andra föremål från naturen, fjädrar, mossa, snäckskal eller annat och skapa ett medicinhjul som ett levande uttryck för naturen och de fyra elementen.

Man kan också skapa ett medicinhjul utomhus som då kommer att fungera som en levande mandala, som drar in energi från universum i ditt hem och dess omgivningar. Det kan vara en förbindelselänk mellan de yttre världarna och livet inre världar.

Fritt ur Denise Linns bok " En ängel i ditt hus

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-06 21:17 #1 av: JohannaMax

Åh intressant!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-07-07 13:37 #2 av: szirius

Tack! Vilken fin ceremoni! Den påminner lite om vad shamanen sa på vårt hedniska bröllop...han bjöd in de olika elementen till vårt äktenskap.Glad

 citrin i öster, ametist i söder, bergskristall i väster och rökkvarts i norr 

Jag tror att det är dessa stenar vi har liggandes i sydöstra hörnet, jag ska fota o lägga in så får du hjälpa mig identifiera stenarna...jag glömmer namnenSkäms

Anmäl
2009-07-07 14:05 #3 av: Clary

#2 Det låter helt rätt i mina öron att bjuda in elementen. Håller på och letar om jag har någon lämplig bricka att göra ett medicinhjul på.

Medicinhjulet kan ju också vara en länk mellan de yttre och inre världarna, tänkte på det man har utomhus. Om man gör det stort nog kan man använda det till att meditera i.

Hjälper dig gärna identifiera stenarna om jag kan Glad

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-07 14:38 #4 av: szirius

#3 det är jag säker på att du kanFlört.Vi har våra liggande på en spegel...efter instruktioner faktiskt...Obestämd

Ute kan jag nog glömma att göra nåt medicinhjul, den skulle valpen ÄTA upp, eller iaf bära bort stenarna, hahaFlört

På bröllopet lades en stor cirkel med runor runt oss...har funderat på att måla några fina runor på stenar och ha i trädgården.

Jag målade förresten den kinesiska tecknet för dubbel lycka på en vit sten och gav bort i bröllopsgåva...fotade den tyvärr inte, men jag kan ju göra en till, till vår egna trädgårdTungan ute

Anmäl
2009-07-07 14:59 #5 av: Clary

Jag har också en sten som jag ska måla tecknet för dubbel lycka på, du ser stenen på bilden.

Det låter som om ni hade ett mycket speciellt bröllop, så fint!

Det finns mycket kul man kan göra när väl orken tittar fram och färgen är hemma, den har varit borta ett tag, semester kanske Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-07 15:08 #6 av: Clary

Bra om jag skickade med bilden också Skäms

Men det funkar inte just nu märker jag.......

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-07 15:25 #7 av: Tuva-Lena

Oj det låter så fint det där Clary! Men vad är "smudgingörter"? Går det "lika bra med selleri" höll jag på att säga..? Skäms

Jag har ett medicinhjul redan, som jag gjort efter indiansk filosofi.. undrar om det också gills..? Obestämd Det är en variant av medicinhjul, där jag både har drömfångare, medicinhjul och sol/måne fångare i ett o samma.. Cool Man är väl rationell!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-07-07 15:32 #8 av: szirius

Såklart det gills!!Flört Fin!!Det viktiga är ju sin egen kraft som man lägger in i det man gör....så kanske man lika gärna kan bränna selleri - med riktig inlevelse,hahaFlört 

Smudgingörter är väl såna buntar örtkryddor man kan bränna som rökelse? Tex den salviabunten jag brukar göra...

Anmäl
2009-07-07 15:43 #9 av: Clary

Så rätt så sziriius Flört

Din kombination Tuvan är jättefin. Vill minnas att du har stenar på din altan Obestämd det kan ju också gälla för ett medicinhjul eller är jag ute och cyklar nu?

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-10 11:07 #10 av: szirius

Här är mina stenar i vårt "medicinhjul"...vore kul att få hjälp med att minnas namnen igen...jag anar att jag vet, men är osäker...Skäms

Hur som helst befinner de sig på en spegel i vanliga fall, i det sydöstra läget enligt konstens alla regler detta kinesiska år...Flört

 

Anmäl
2009-07-10 11:38 #11 av: Clary

#10 Jag tror att det från vänster övre hörn har du tigeröga, höger över silverobsidian, mitten jade, vänster nedre sodalit och höger nedre ametist.

Den jag är lite osäker på är sodaliten.  Stämmer det någorlunda med dig?

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-10 16:10 #12 av: szirius

ja, ametist, tigeröga o jade trodde jag med. Sedan vet jag inte alls den blå , och den silvriga hade jag fått för mig kallades blodsten, men det är kanske nån helt annanSkäms? Färgen är som kvicksilver...kanske svårt att se på bilden...

Anmäl
2009-07-10 22:50 #13 av: Clary

#12 Heliotrop är det som också kallas blodsten, riktigt mörkt grön med röda inslag egentligen en Jaspisvariant. Vet att många kallar Hematit för blodsten men enligt Jette Holm och Scott Cunningham är det Heliotrop det rätta. Tycker att den ser för silvrig ut för att vara en Hematit därför lutar jag mer åt silverobsidian men jag forskar vidare och återkommer till digFlört ska även titta lite närmare på den blå stenen. hade lite bråttom i morse och sen har jag haft datorproblem här.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-12 23:56 #14 av: Clary

#12 Hematit inte obsidian! Silverobsidian är tydligen ganska ovanlig och när jag kollar på mina egna stenar så måste det vara en Hematit. Tror fortfarande att den blå är sodalit Obestämd 

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-13 00:27 #15 av: szirius

#14 ja hematit låter bekant!

Anmäl
2009-07-13 18:03 #16 av: Clary

Här kommer bilden på den sten jag ska måla dubbel lycka på, planerna är många men dagarna korta...

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-14 14:05 #17 av: szirius

så här blev min lilla sten...Flört

Anmäl
2009-07-15 10:14 #18 av: Clary

Så fint det blev szirius! En inspirerande bild är det.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-15 12:18 #19 av: OleaViola

Vilken intressant Tråd ska läsa genom allt det kanske hade varit något att göra ett medicin hjul på Balkongen ....

Anmäl
2009-07-15 14:04 #20 av: Clary

#19 Det skulle väl göra sig bra mitt i din fina grönska Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-07-15 14:06 #21 av: OleaViola

Ja tror att det skulle bli riktigt mysigt ! har jag en känsla av Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.