Kropp & Själ

Hemmet, en symbolisk bild av dig som person

2009-05-19 21:13 #0 av: Clary

Drömexperterna säger att när ens hus dyker upp i drömmen är det oftast en symbol för personen ifråga.Varje del av ditt hus har ett symboliskt samband med ditt liv.

I en dröm brukar källaren stå för det undermedvetna och vinden för högre strävanden och om man då applicerar det på Feng Shui blir det ungefär så här.

Entrén är ju den del som skapar det första intrycket och kan då stå för hur du presenterar dig själv för omvärlden. Vi vet alla hur viktigt det kan vara att göra ett gott första intryck. Om entrén och hallen är stökig och rörig är det kanske det intrycket du ger människor du möter, och kan också symbolisera att du skapar egna hinder i livet.

Sovrummet, dit du drar dig tillbaka för att återhämta krafter kan då symbolisera ditt inre jag. Om ditt sovrum är mörkt och dystert är det kanske dags att släppa in lite ljus där. Då blir budskapet till ditt inre jag att ditt inre är ljust och upplyftande. Har du däremot har väldigt ljust där och ständigt ger ut din energi till andra utan att tänka på dig själv är det dags att göra det lite mer ombonat med mörkare, varmare färger.

Badrummet, rening, frigörelse och förnyelse. Dags att släppa det gamla och ta till sig det nya. Du kanske umgås med människor som påverkar dig negativt. En storstädning i det området kan skapa en mall för förnyelse och rening i ditt liv.

Det bästa är om du själv tar reda på vad de olika rummen symboliserar för just dig.

Lite andra idéer om vad olika saker i ditt hem kan betyda.

Vatten står för känslor, om det är stopp i avloppet, blockerar du dina känslor? Om det svämmar över, flödar dina känslor över? Fryser vattnet - har du fryst dina känslor?

Elen kan representera ditt energifält. Går propparna ofta är det kanske dags att slå ner på takten och om glödlamporna går sönder ger du kanske ut för mycket energi och glömmer att fylla på.

Golven får representera grunden i ditt liv, om något händer med dem finns det kanske något område i ditt liv där du är på osäker mark.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-19 21:26 #1 av: JohannaMax

Väldigt intressant! Tack!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-05-19 21:28 #2 av: Clary

Visst är det lite spännande att se hur allt hänger ihop ju mer man kollar upp det ju mer intressanta saker hittar man Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-20 14:46 #3 av: szirius

är ni duktiga på drömmar här inne?

När jag läste detta mindes jag en mkt stark dröm jag hade där jag gick omkring i ett mörkt hus och kände mig förföljd och mörkrädd.Jag hade drömt den återkommande en period.Så slog det mig att jag skulle möta det som skrämde mig.Så jag vände mig om och stod kvar och väntade.Ingenting kom. I stället fick jag syn på strömbrytaren -aaah, jag kan ju tända lampanFlörtSå jag gick omkring i hela huset och tände lamporna och insåg att det här var ju ett jättemysigt hus! Efter det slutade jag drömma mardrömmar om mörka hus.Förbanna inte mörkret -tänd ett ljus!Oskyldig

Kom på en annan återkommande dröm, som handlar om trappor.Jag är alltid på väg uppåt...men efter ett tag tar trappen slut...ibland fortsätter den på andra sidan rummet..ibland inser jag att jag måste gå ner en bit igen för att kunna fortsätta upp på ett annat ställe...ibland hittar jag lianer att slänga mig i, andra gånger hemliga hissar. Ganska talande drömmar...har inte haft dem på ett tag men hade en nu nyligen igen.Då var jag i ett trapphus där trappen tog slut och fortsatte på andra sidan.Och jag funderade " hur sjutton gör dem som har småbarn - ska de verkligen slänga sig i de här lianerna med matkassar o allt för att ta sig hem?" hahaha.Då hittade jag en hiss.Ibland gör jag det lite svårt för mig, när det finns en enklare utväg, bara jag använder sunt förnuft...Flört

Ibland drömmer jag att hela huset rasar, men det brukar vara härliga drömmar.Jag är alldeles lugn och har tillit.Ofta är det kaos i världen, typ krig o storm osv men jag bara ser på och känner att det är domedagen...tut tuut...nu rasar allt och himmelriket kommer visa sig, haha...OskyldigFlört

Anmäl
2009-05-20 22:06 #4 av: Isatis

Är konsthantverkare, kyrkomålare, örtagårdsarbetare och litteraturvetare.

Under flera år drömde jag ofta (2 - 3 ggr/v) att jag hittade en dold dörr på översta våningen. Det var en vacker, tung, gammaldags dörr med fantastiska sniderier. Jag öppnade den och gick uppför en trappa, kom in i ett stort rum och möttes av värme och hemtrevnad. Genom fönstren silade ett ljuvligt soldis. Plötsligt hade jag sällskap av en äldre, vänlig kvinna (ibland var det min systers svärmor), hon sa att allt jag hittade i skåp och lådor tillhörde mig. Jag började leta överallt och fann gamla, fantastiska leksaker, vackra antika smycken, broderade linnedukar mm. När jag vaknade kände jag mig lycklig, men med en sorgsen underton.

Efter några år skilde jag mig och började plugga igen. Jag tog en fil. kand och fick ett intressant arbete som kunde kombineras med mitt måleri och mitt intresse för krydd- och medicinalväxter. Jag har aldrig drömt den drömmen igen.

Anmäl
2009-05-21 02:21 #5 av: Tuva-Lena

Jag drömmer väldigt lite, åtminstone vad jag kommer ihåg i vaket tillstånd, men jag tror inte heller att jag "lurar mig själv" särskilt mycket. Det är den enda anledning jag kan komma på som förklaring till min drömfattiga sömn. Eller också har jag ett väldigt tillstängt undermedvetet..

När det gäller mitt hem så har jag mycket ljusa färger, men mest för att lyfta humöret. Jag tycker inte om dunkla färger som gör mig sorgsen. Det lätta, skira och oskuldsfulla tilltalar mig mer, och till det många gröna bladväxter. Glad Vet inte om det på nåt sätt kan vara vägvisande för min personlighet, men det är det säkert. Är ju dessutom en ganska temperamentsfull/impulsiv person, så de ljusa färgerna kan nog agera som dämpare på mig kanske..?

Ha ha, jag har ett golv med en gammal korkmatta som jag vill riva bort, för under den ligger ett helt underbart gammalt trägolv med breda golvplankor. Har rivit bort en del av mattan för att demonstrativt visa plankorna för sambon och, om möjligt, få honom att haka på idén med att ta fram det vackra golvet istället. Men samtidigt måste jag erkänna att jag mår dåligt av att se de bortrivna bitarna som jag associerar med "trasiga erfarenheter" bakåt i tiden.. Kanske dags att agera även där då?Foten i munnen

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-07-19 14:21 #6 av: szirius

#4 det lät som en väldigt vacker dröm! Jag ser det som att du fann en massa skatter inom dig, att allt du fann var dina egna inre skatter...

#5 alla människor drömmer tror jag, man minns dem bara olika starkt....och kan du förklara lite tydligare vad du menar med att du " inte lurar dig så mkt"...? Ser du det som att drömlöshet betyder att man inte har något att bearbeta ? Jag missförstår dig kanske nu...?

För mig är drömmar enbart något positivt, jag får massor med guidning och råd i mina drömmar...det är en stund då den andliga världen kommer närmare...så ser jag det iaf....

 

Anmäl
2009-11-14 00:44 #7 av: Tuva-Lena

*puttar för nya medemmar* Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-14 21:56 #8 av: [Jeremina]

Jag känner att jag måste ljusa upp sovrummet så kanske jag inte är så trött när jag ska kliva upp, eller? Flört

Anmäl
2009-11-16 23:25 #9 av: Tuva-Lena

Ja, jeremina, varför inte? Det kankse känns lättare i ett rum med ljusa färger.. jag har ljus beige på mina väggar men en del morgnar ser jag nog dom som svarta om jag skall vara ärlig.. Skrattande Men oftast är det ändå lätt att stiga upp, speciellt om man ser den här. Sunny 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-27 18:38 #10 av: bluemary

Nu så hittade jag hit, det var mycket bättre !

Har skummat igenom artikeln och den verkar mycket intressant.
Vi har i många år renoverat och allt är målat vitt och ljusa
tapeter till det. När vi flyttade hit var allt 70-tal. Men nu så
är vi äntligen färdiga. Kan nu  i lugn och ro sätta mig
och läsa igenom dessa spännande arrtiklar vilket jag verkligen
ser fram emot !

 

Anmäl
2009-11-27 19:47 #11 av: [Jeremina]

Så här blev sovrummet till advent, tråkigt? Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.