Övrigt

Att skapa välstånd

2009-05-10 20:24 #0 av: Clary

Vad betyder välstånd för dig? Är det en ny bil, nya möbler eller vad? Om du vill uppleva välstånd, börja med att skapa en illusion eller känslan av lyx.

Om du tar din kreativitet till hjälp och vet vad du tycker är välstånd för dig, kan du, utan att det ska kosta alltför mycket, skapa en illusion av det. Det gäller ju att påverka det undermedvetna och komma ifrån fattigdomstänkandet.

Välj ut ett rum som du börjar med, eller varför inte köket? Fråga dig själv, vad skulle jag ha i mitt kök som symboliserar välstånd?  Kanske ett vinställ med lite finare viner, den lite dyrare flaskan med olivolja, jag tror du förstår hur jag menar.

Sovrummet, ja där kan ju känslan av lyx infinna sig med hjälp av lite finare sängkläder, massor av kuddar, en vacker snittblomma, doftljus och/eller doftlampa.

Att göra en skattkarta är ett annat sätt. Du letar fram en bild på det du önskar dig riktigt hett, soffa, hus eller bil eller vad det nu kan vara. Klistra upp den på en stor pappskiva ca 40x50 cm tillsammans med en bild av dig själv där du ser riktigt lycklig ut. Fyll sedan på bilden med andra bilder och ord som för dig innebär överflöd, du får inte heller glömma bort att ta med något som representerar det andliga det universiella. Göm sedan din karta där den kan påverka ditt undermedvetna, sovrummet kan vara en bra plats för det är ingenting du ska dela med andra.

Naturligtvis tar det sin lilla tid innan förändringarna börjar dyka upp, det handlar ju om att förändra ditt undermedvetna och göra plats för något nytt.

 

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-10 22:38 #1 av: szirius

Kanske har jag skrivit detta redan nånstans, men jag hittade för ett tag sedan en mapp( när jag rensadeFlört) där jag klippt ut olika möbler, saker, färger etc som jag ville ha hemma.Denna mapp har sedan varit bortglömd i flera år - och jag kunde nu kasta i stort sett alla tips som var där - för det har jag nu i min ägo! Det har tagit sina år, men i stort sett allt föll på plats iom detta hus - så när förändringen väl kom, så var den storGlad

Om jag får tillägga en sak, så är intentionen till det man önskar sig viktig, kanske framförallt när det gäller välstånd.Vill man ha ett nytt kök för att imponera och visa upp sig, så kan det nya köket sedan ge en bismak...om det däremot är förankrat i hjärtat på ett kärleksfullt behov, så får köket en helt annan atmosfär.Detta tänker jag alltid många, många gånger på innan jag önskar mig något...jag ifrågasätter min önskan inom mig för att se att den är förankrad i kärlek.

Jag har nämloigen upplevt detta personligen...jag önskade mig en snyggare, tuffare bil, egentligen mest för att jag skämdes lite över vår gamla "familjevolvo". När vi sedan bytte till en nyare, snyggare bil så kändes det inte alls bra...jag förstod då att min önskan var lite nedsmutsad av mindervärdskomplex och önskan att smälta in bland de vi umgicks med...nu har vi återigen en lite äldre bil ( vi bytte för att vi behövde kombi till valpen) och det känns riktigt braTungan ute

Anmäl
2009-05-10 22:48 #2 av: Clary

Självklart är intentionen viktig, bra att du skrev det Glad  

Jag brukar skriva "önskelistor" vid varje nyår, allt sånt som jag vill byta ut eller köpa nytt. Sen, när året gått, tittar jag igenom listan och många gånger har jag fått det mesta på olika sätt. Det som inte kommit in har varit sånt jag egentligen inte behövt eller också nåt annat bättre Flört  Det fungerar helt klart!

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-05-11 01:16 #3 av: JohannaMax

Intressant läsning! Jag gör oxå önskelistor som jag bockar av på och det stämmer att ibland har man inte behövt sakerna eller hittat nått annat bättre precis som #2 skrev

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-05-11 14:45 #4 av: flowergirl

ja det här med välstånd kan man verkligen fundera över och hur viktigt det är att stanna upp i sitt liv och fundera över vad som faktiskt betyder mest för en själv och sina närmaste. Att var rädd om det man har och vara stolt över att man orkar bry sig och ta sig tid och ann att vårda sitt liv och sina känslor, inte minst.

"Glädjas åt det man har istället för att sörja det man saknar"

Men sedan är det ju förståss oerhört kul att få fantisera och drömma och ha hemliga planer som kan ge en energi och fantasi att hitta på saker som förgyller tillvaron med små guldkorn.

Att pyssla hemma ger mig mycket ro och det ser jag som ett stor välstånd att kunna unna mig det och det behöver verkligen inte kosta några pengar snarare tvärt om, små medel är bästa bränslet till kreativitet.

                                   Mvh Mia

 

Anmäl
2009-05-11 20:43 #5 av: szirius

#4 håller med dig om att små medel är bästa medel till kreativitet - det är oftast så kreativiteten föds, man får fixa och trixa av det man redan har och det känns ofta ännu bättre än att ha köpt nyttFlört.Gratis är dubbel lyckaTungan ute

Och så sant, att glädjas åt det man har...ibland tappar man fokus och glömmer bort det.Man blir blind av det snurrande samhället man är en del av och det krävs en vakenhet att lyckas ställa sig utanför och bara iakkta galenskapet...så otroligt många man ser och hör om, som går i renoveringsfällan med åtskilliga hutlösa lån på köpet...när badrummet och köket funkade finfint som det var...Obestämd

Anmäl
2009-05-13 14:29 #6 av: Tuva-Lena

Verkligen intressant artikel Clary! Välstånd för mig är nog när jag bubblar av kreativitet och kan finna ro i det lilla - fast i mitt fall är det lilla inte så litet. Jag menar naturen förstås, min ständiga följeslagare och vän.

Jag skall definitivt ta till mig dina råd, men jag har svårt för att bestämma mig för vad jag skulle vilja ha.. får fundera lite. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-05-15 13:33 #7 av: Hoppfull

Den artikeln gillade jag med Clary! Den fick mig att tänka till lite extra och insåg direkt några saker jag ska ändra på direkt.

Tack!

Anmäl
2009-05-15 13:53 #8 av: Tuva-Lena

Precis Hoppis! Vad lätt det är att fastna i tänket: "Jag kan aldrig kosta på mig nånting.." och sedan åker mungiporna ner till hakan. men nu skall jag tänka om helt o hållet. Jättefint råd Clary! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-13 02:44 #9 av: Tuva-Lena

Hur ser det ut i plånboken i dessa spartider? Kolla den här artikeln! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-10-13 11:52 #10 av: Tiana

Mycket givande artikel! Jag har försökt ändra mitt tankesätt det senaste året, och faktist vunnit flera tävligar efter att jag började med det Glad. Dessutom med vinster jag ville ha.

Nu när min lägenhet är på gång att renoveras kommer jag att kunna sätta mig till ro hemma på ett annat sätt när allt är klart. Och omge mig med de saker jag verkligen vill ha!

Anmäl
2009-10-13 12:57 #11 av: Tride

Välstånd för mig är också att kunna göra sådant som jag verkligen finner intressant och stimulerande. Människor. Och Naturen! Så jag håller med dig, Tuvan. När jag ser mig omkring här där jag bor undrar jag mycket hur de fattiga stackarna i dyra innerstadslägenheter står ut. Träd, sjöar, stenar och buskar, det är en stor del av mitt välstånd. En annan del av mitt välstånd är att kunna diskutera här på sajten. Tack för stimulans! KyssGlad

 

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2009-10-13 15:20 #12 av: Tride

En bit av mitt välstånd på vägen till centrum. Det glesnar alltmer.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2009-10-13 22:05 #13 av: szirius

Nu blev jag sugen på att göra en skattkarta!Tungan ute

#11 jag håller med! Äkta rikedom för mig är naturen!! Solnedgången kan alla njuta av, fattig som rik...

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.