Filosofi

Mer pengar med Feng Shui

2009-04-04 17:11 #0 av: Dojdan

Denna artikel är från sajten www.twice.se och handlar om hur vi kan få det lättare med pengar genom att använda Feng Shui i vårt hem.

Ekonomiområdet associeras dels med bakre vänstra hörnan i varje rum, dels med sydost. Detta vill säga att om du går in i ett rum, skall du rikta uppmärksamheten mot bakre vänstra hörnan, om vi antar att du står med ryggen mot dörren. Dessutom bör du rikta uppmärksamhet mot sydöstra hörnan.

Nu, när du väl har identifierat de här områdena, gäller det att följa några regler.

1. Håll de här två områdena väldigt rena. Oordning, damm och smuts är stagnerad energi. Så fort du har städat ordentligt i de här områdena, har du frigjort energi och lämnat plats åt ny fräsch pengaenergi.

2. Laga trasiga saker. Det är viktigt att ingenting som är trasigt finns i området. Trasiga saker inom ett visst område, är enligt Feng Shui ett tecken på att något inte står riktigt bra till med ett visst område i livet. Ta en titt på alla ekonomiområden i ditt hem, för att se om något behöver lagas eller kanske slängas.

3. Förstärk dina ekonomiska områden med olika välståndssymboler, som till exempel ett skål med mynt, lucky bamboo, levande växter, eller som än symboliserar pengar och välstånd för dig.

4. Låt den gröna och den lila färgen dominera i dessa områden. Grön färg symboliserar vitalitet och tillväxt, medan lila är färgen som symboliserar välstånd.

5. Håll rent i plånboken. Det är viktigt att plånboken är ny och ren och att du inte har en massa papper och kvitton i plånboken. Allt sådant skall hållas i ordning.

6. Betala dina räkningar i tid och ägna ekonomin uppmärksamhet. Om du inte uppmärksammar pengar, kommer de inte heller att bry sig om dig. Det gäller att ständigt se till att man har ordning på ekonomin. Betala alla räkningar i tid och se till att du ringer upp folk som är skyldiga dig pengar.

7. Var generös. Pengar är en form av energi, som ständigt behöver förnyas. Var generös mot andra. Om du inte kan ge bort pengar, ge andra någon annan form av hjälp.

8. Ta en stund varje dag för att tänka på de positiva sakerna som har hänt i ditt liv och känn tacksamhet. Detta välkomnar ännu mer av det goda i ditt liv. Små vardagliga saker kan också tas med i beräkningen. Poängen är inte att fundera på varför en viss sak har varit positiv, utan det gäller helt enkelt att lära sig att tänka i positivare banor. Ju mer du tänker i positiva banor och är tacksam för allt som du har erhållit, desto lättare är att få in ännu mer.

Rikedom är inte bara det du äger. Den finns redan runt omkring oss i många olika former, men vi kan inte alltid uppmärksamma den. När du följt de här instruktionerna och när du blivit rik på positiva erfarenheter i livet - i termer av glada stunder med vänner, en klapp på axeln, en dag i solskenet - kommer du att attrahera mer välstånd och pengar i ditt liv.

 

Utdrag från: http://www.twice.se/feng_shui_pengar.html 


Anmäl
2009-04-05 00:57 #1 av: Tuva-Lena

Jättebra artikel Dojdan! Money money.. ;) Just nu står min symaskin i välståndshörnan i TV-rummet.. Kanske inte det man associerar med välstånd direkt. Tyst Får möblera om! Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-04-05 01:25 #2 av: Norrann

Hihi,jag som hade ett hörn och sen bytte hörn.Säkrast är att ha välstädat och snyggt i alla hörn eller hur?

Anmäl
2009-04-05 15:56 #3 av: spindelfot

jag har möblerat om idag, röjt som en dåre! numera står databordet i ekonomihörnan, och det är mycket rent och fint.. förut stod mitt hantverksbord i den hörnan och det var fullt med trasiga grejer. bra va?

att databordet står i ekonomihörnan bör väl vara bäst, det är via datorn jag söker jobb och gör skolarbeten.. betalar räkningar osv.

Anmäl
2009-04-05 22:46 #4 av: szirius

#4 tänk bara på att även vad som finns INNE i datorn påverkarFlört 

Jag blir så inspirerad av att höra om er alla som röjer o grejarGlad, ändå sitter jag själv fast just nu känns det som...massor med idéer men ingen riktig ork just nu.Jag väntar på energistöten, för jag vet att den alltid kommer, förr eller senare...

Anmäl
2009-04-05 22:55 #5 av: Dojdan

Jag har städat i min dator :P


Anmäl
2009-04-06 00:28 #6 av: Tuva-Lena

#5 Det borde jag också göra.. Skäms Nya mappar och inte spara ner allt i Mina Dokument.. Sedan Tempfilerna. Ni vet att så fort ni går in på en ny sida så sparas den ner i Temporära filer..? Det går att fixa inställningarna så att dom inte sparas ner, annars kan man ta för vana att ta bort Tempfilerna nån gång i veckan. Upptar dessutom onödigt minne.

#3 Måste kolla var jag har min dator.. Tyst Tror at jag har den i kreativa hörnan, fast det passar bra för mig som jobbar med webb design förstås.. Va duktig du är spindelfot! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-04-06 04:28 #7 av: Liss

Hehe, härligt. I mitt sovrum i de hörnet har jag en grön fikus på en gammal "potatis" låda. Och sovrummet är lila ;)

Kom på också att jag haft min trasiga trägiraff i de hörnet i vardagsrummet hela tiden. men flyttade den när jag städade för ett tag sen, sen dess har jag fått min moppe såld, fått semesterersättning från ett jobb som gått i konkurs osv. Undra om de bara är jag som är vidskeplig :P

Anmäl
2009-04-06 14:32 #8 av: Dojdan

#7 Jag är numer övertygad om att det där inte är en slump!


Anmäl
2009-04-06 18:08 #9 av: JohannaMax

vi rensar o röjer ju för fullt hemma både ute o inne o i lördags fick jag dottern o min syster o hennes sambo varsin harry Boy till v75 av pappa o min dotter vann...

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-04-06 19:45 #10 av: Norrann

Skrattande Det är bra,det lönar sig att rensa!

Anmäl
2009-04-07 01:52 #11 av: Liss

#8 Jasså? har du med någon upplevelse? :D

Anmäl
2009-04-07 02:10 #12 av: Tuva-Lena

#7 Jag tror inte heller att det bara är slump. När man blir mer observant på hur man har det och hur man lever, så tror jag att man omedvetet tar till sig ett nytt sätt att tänka också, och det i sin tur medför positiva förändringar i omgivningen samtidigt. Flört Va roligt för dig Lisette att du får lön för mödan!

Jag kom att tänka på ordspråket: "När det regnar manna från himlen, så har den fattige ingen sked"..

Tror ni att det kan vara självförvållat en del också, att man har det sämre ekonomiskt..? Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-04-07 02:56 #13 av: Liss

#12 Jao, saker är ju att tänker man positivt så brukar livet bli mer positivt också. Tänker man negativt hela tiden kan de bli svårt att ta sig frammåt och då tar de stopp helt enkelt.
Och eftersom jag haft så mycket nederlag och så mycket imot mig är de svårt att se det ljusa i det, då blir de att jag är negativt inställd till de mesta som har med pengar att göra, eftersom jag inte vet annat. Och ja, de medför säkert något.

Nu när jag kunnat spendera lite på mig själv i stället för att de baar vart slut efter räkningar och mat, så har jag ju även mått bättre. Utan att ha den ekonomiska biten som ligger tung över axlarna. Och mår jag bättre, blir jag glad, och blir jag glad blir jag positiv inför det. Och efter de fick jag även semesterersättningen etc.

Kanske borde köpa mig en lott? :P

Anmäl
2009-04-07 13:08 #14 av: spindelfot

Jag tror det här hörnet var bra för flödet att ställa datorn i, det är framförallt bättre ljus som får en att piggna till, och så känns det på något sätt och vis enklare att ta itu med skolarbeten än förut.

Men ekonomin verkar fortfarande ha lite av en kork i sig..

Däremot ringde min mamma igår, hon hade fixat en diskmaskin åt oss! Helt otippat! Vi hade behov av en diskmaskin men skulle vara i behov av att köpa en rätt liten sådan, och de vi tittat på var verkligen alldeles för dyra. Plötsligt hade mamma hittat en billig i rätt mått på blocket, och helt på eget intiativ, köpt och hämtat den! Vilken supermamma va! Hon var väl trött på all disk som blev varje gång de kom hit, lol.

Anmäl
2009-04-07 16:58 #15 av: Hennum

hehehe. det lönar sig att inte diska! ;)

Jag har min säng i den sydöstra hörnan, och i den vänstre bakre hörnan har jag dörren in och all källsortering och sopor... :P hmm...

Under sängen har jag en massa skräp oxå.

Vill jag få jobb och lön i sommar bör jag nog se till att flytta på dom grejerna...

Men vart är då frågan. Jag kan inte ha källsorteringen och soporna på annat ställe än i mitt rum, och närmast dörren känns mest praktiskt. Jag vill inte ha det i min och grannens gemensamma hall.

 

Anmäl
2009-04-07 17:08 #16 av: Hennum

ah, okej. jag tror jag missförstod. jag sade fel. det ligger ju inte vid dörren, det ligger på andra sidan rummet. men jag har skräp där med. En låda med diverse prylar som jag inte vill ha framme, men som jag tycker om. Samt julpynt o sånna grejer.

Anmäl
2009-11-14 00:53 #17 av: Tuva-Lena

*puttar för välståndet* Cool

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-17 17:51 #18 av: Nordann

Hej,är tillbaka nu.Råkade ta bort min användare och det går inte att ha samma så Norrann har blivit Nordann.Har haft mycket annat för mig så det här roliga har fått stå tillbaka.

I mitt nya välståndshörn (väderstreck) i köket står just nu en garderob som väntar på att bli flyttad till sin rätta plats.Jag väntar nämligen på att en golvläggare ska komma och lägga golvet i min hall.Hoppas han kommer före jul!

Annars väntar delvis nytt jobb med högre lön och en del nya arbetsuppgifter från och med december så allt passar ihop med Feng Shui bara golvläggaren kommer snart!

 

Anmäl
2009-11-21 01:39 #19 av: Tuva-Lena

Då får vi hoppas på golvläggaren Nordann! Det skall väl inte bli så att han skall stå i vägen för din bättre ekonomi? Flört (Du får säga det till honom: Kom hit o lägg golvet karl, så jag får flytta på garderoben annars rasar min ekonomi..!") Skrattande

Jag måste ta till mig det här också, hade glömt bort den här viktiga artikeln.. Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-21 16:13 #20 av: Conquest

Hej
Jag är mest inne på kolhydrater i fokus men kollade andra i fokussidor och kom hit. Vi har feng-shuiet 4-5 år. Städat, rensat, röjet och gör om det då och då. Jag vet inte om det har haft betydning för välståndet men förra året betalade vi sista lånet ut. I år har vi köpt 2 nya bilar satt i 6 nya fönster och renoverat badrummet för egna uppsparningar. Jag är helt vanlig knegare och frun jobbar som vikarie inom vården.


Mitt "Tempel" finns i sydöstra hörnet i mitt rum. Det är en gammal hurts som inte utstrålar lyx men hederligt gott gammalt hantverk. På den ligger boken "En värld att bevara", en jättestor nyckel, en ärvt silverkanna (där jag numera har fixat gångjärnet till locket), 2 små keramikänglar som håller i var sitt hjärta och sedan i påskas- en keramikskulptur av två hästar som slingrar sig i lek om varandra. Jag vet inte vad hästar har för symbolvärde, men det måste vara något positivt.

Hennum. Det är väl inget negativt med en sopsortering om den är snyggt skött.

Datorn kan hållas i ordning med bra program som man gratis laddar ner från t.ex. Pc-för allas hemsida. Faktisk har jag det nya nummer fram för mig och där var ett tips om ett program som tar bort det förinstallerade skräpet som följer med en ny dator. Finns på www.pcdecrapifier.com Jag använder sedan länge programmet "Advanced WindowsCare personal" som har en hel rad säkerhets och rensningseffekter med 2 klick, även temporära filer tas bort.

Anmäl
2009-11-21 18:16 #21 av: Conquest

Angående Advanced ... heter programmet numera Advanced SystemCare V3 och kan laddas ner gratis från www.majorgeeks.com Det finns flera program på den sida men passa på att ladda just den. Klicka av Toolbaren, annars får man ännu en balk däruppe på datorn.

Anmäl
2009-11-23 01:18 #22 av: Tuva-Lena

#20 Fantastiskt bra gjort Conquest! Glad

Mmm, det lönar sig alltså med att hålla ordning. Kan du ge ett bra tips på var man bör börja? Skall man kanske koncentrera sig på det sydvästra hörnet då..? När du säger det så är det ett hörn som är mer eller mindre bortglömt här hemma. Jag har gått in för det nordvästra istället - där det stod en massa bråte tidigare.

Kan man använda "egna saker" som symboliserar framgång/god ekonomi också..? Alltså för mig? Tack för en härlig genomgång Conquest! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-11-23 23:33 #23 av: Conquest

Tuva-Lena. Nej, vi började Feng Shui som Karen Kingston med att sortera ut 5 intorkade nagellack i översta lådan i en hurts, sedan körde det på av bara farten. (Nagellacken var fruns. -nämns bara för en ordnings skull!).

Vi har slängt och skänkt, låtit barnen ta vad de ville ha och låtit resten gått vidare. När man sedan dammsuget golvet under sängen och gjort skinande blankt ovan på klädkammaren börjar det hända saker!

Vi har inga hörn eller väderstrecks-problemer idet vi har 2 likvärdiga ytterdörrar, norr och söder, och kan därför inte lägga en vettig baqua, (glömt stavningen) så vi kan inte bry oss om sånt, men har rena ytor och omger os med möbler, tavlor/affischer, blommor och saker som tilltalar oss. Vi har olika smak så därför blir det oftast en kompromiss på själva prylen men även på placeringen av en grej.

Resultatet blir därför kanske inte optimalt, men OK för bägges trivsel i vardagen. DETTA ÄR VIKTIKT.

Jag ska kanske nämna att vi har hållit på med detta kompromissande i 40 år. Med eller utan Feng Shui

Normalt sparar vi alla böcker, vi har ett par tusende och går över dem då och då. De som strålar negativa vibbar för oss går vidare. Saul Bellow, Jan Guillou och Stephen King t.ex.

 

Anmäl
2010-05-13 02:40 #24 av: Tuva-Lena

*puttar upp * Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-05-14 00:33 #25 av: dagdrivarn

Oj den här behövde jag verkligen!!!

Vet bara inte vad jag ska göra med sydost-hörnan i sovrummet där jag nästan bor.

Där har jag först en glipa på ca 2 dm mellan väggen och en garderob som står där, jag kan inte skjuta garderoben helt intill väggen då det sitter en kontakt där.

I den glipan står en överbliven gallerkorg (ok kanske man skulle slänga faktiskt men det blir ju fortfarande ett hålrum där.

Ska ta och se över den garderoben imorgon i alla fall!
En början om inte annat...

 

S*Dagdrivarn Maine Coon

Lär dig lyssna på din katt och du får svar du aldrig glömmer!

Anmäl
2010-05-14 00:48 #26 av: Tuva-Lena

JÄttefint dagrivarn! Du kan väl berätta imorgon kväll om hur du löste det hela? jag tycker att du gör det jättebra som ändå försöker se lösningarna hela tiden! Lycka till! Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-05-14 15:20 #27 av: Nordann

Om ekonomin är ett hinder kan det vara bra att fundera på anledningen.Kanske behöver karriärhörnet en skjuts?Vänner och hjälpare är säkert också ett bra hörn att börja med om man "sitter fast".

Du kanske kan ställa en växt mellan garderoben och väggen,både dölja glipan lite och förstärka välståndet.

Anmäl
2010-05-16 22:06 #28 av: szirius

Här har det faktiskt hänt grejer med vår ekonomi.Strax efter att jag rensade ur hundgården ( ekonomihörnet)och sådde gräs där, hängde upp kristaller och vindspel i träden och gjorde i ordning ett litet stenparti så fick jag nytt jobb och mannens jobb har börjat rulla på bra igen.FörvånadSkrattande. Det är underbart när det fungerar!

Anmäl
2010-05-16 22:48 #29 av: dagdrivarn

Jag har röjt upp i hörnan i sovrummet och rensat upp en del i allmänhet. Jag har ju inte hunnit med att rensa ut så värst mycket.

Men det lilla jag hunnit göra har gett lite inkomst i alla fall, jag har fått en foderautomat såld och två kattungar tingade i helgen.

En "piss i havet" visserligen (ursäkta uttrycket) men det rör sig i alla fall.

Ska se över, de övriga hörnorna också och se om jag kan göra ytterligare, kanske kan jag få råd att köpa en blomma och ställa i mellanrummet mellan garderoberna och väggen. Har en idé om att ev. göra en smal nätdörr och bygga på en låda i nederkant så kan jag förvara t ex strykbrädan där emellan användningarna men dölja den med en dörr som också fungerar som spalje.

Ska se till att få in bilderna i datorn så jag kan visa före och efterbilder.

S*Dagdrivarn Maine Coon

Lär dig lyssna på din katt och du får svar du aldrig glömmer!

Anmäl
2010-05-16 23:26 #30 av: dagdrivarn

Insåg just, satt och läste här... har ju alltid utgått ifrån VÅR dörr när jag lagt baguan, men den ska ju utgå ifrån porten och inte utifrån vår egen dörr. Om man bara snabbt vänder baguan lite så inser man ju snabbt ettproblem och en ev. förklaring till vår krassliga ekonomi.

Ekonomi - Ligger nu helt plödsligt i det området som saknas helt Förvånad

 

S*Dagdrivarn Maine Coon

Lär dig lyssna på din katt och du får svar du aldrig glömmer!

Anmäl
2010-05-17 00:29 #31 av: Tuva-Lena

Ja där ser man! Då ska du se att det vänder när du fixar till det rätta hörnet! Skrattande Heja på dagdrivarn! Flört Blir spännande att se dina bilder!

#28 Underbart Szirius, och din förvandling av hundgården låter nästan lyrisk! Vad härligt att det går åt rätt håll för er! Kyss (Jag har någar kristaller liggande, tror jag måste sätta upp dem i trädgården jag också, bredvid min blivande örtagård kanske..?) Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-05-23 14:07 #32 av: dagdrivarn

Måste bara ta och lägga ut den nya baguan jag ritade upp när jag insåg att man om man bor i lägenhet skall utgå ifrån porten.

Då blev ju läget ett helt annat... vi bor ju på fjärde våningen i lägenhet. Hörnet för ekonomi finns inte!
Går man ut så är detta ett gräsligt hör där det alltid samlas en massa skräp och skit. Hörnet ligger så att solen så gott som aldrig når in dit. Med andra ord skithörn.

Så här ser det ut i alla fall, mitt sovrum där jag tillbringar stor del av tiden är rummet som ligger i Framgång och berömmelse... Är här inne 90% av dygnets timmar om jag inte jobbar!

Viker tvätten här, ser på tv, surfar, kattungarna bor här inne så dem vill man ju vara extremt mycket med så de blir så sociala som möjligt :-D

Hjäl p mig med tips om hur jag löser detta?

 

S*Dagdrivarn Maine Coon

Lär dig lyssna på din katt och du får svar du aldrig glömmer!

Anmäl
2010-05-24 02:48 #33 av: Tuva-Lena

Ja det belv en svår nöt att knäcka, men du kan också dela in varje rum med en Bagua.. SEdan kan man göra baguan med rundare form, jag undrar om rikedomshörnet hamnar lite innanför lägenheten då?

 Kolla den här baguan.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-05-26 16:36 #34 av: szirius

Vilken fin bagua!Kyss

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.