Annons:
Etikettinredningstips
Läst 11546 ggr
Clary
2009-02-17 17:14

Arbetsrummet

De flesta av oss har väl någon form av arbetsplats hemma och då kan det vara bra att se lite på hur den är utformad.

Här gäller då samma tänkande som i bostaden i övrigt d.v.s. de fem djuren. Vi ställer ju gärna skrivbordet framför fönstret men det är ingen bra lösning. Ditt skrivbord ska vara placerat så att du har en vägg bakom ryggen (sköldpaddan) och fri sikt framåt (fågeln Fenix).

Själva skrivbordet då, fundera på vad du måste ha där. Har du datorn där så blir en massa sladdar om du nu har skrivare, högtalare och en massa såna saker, de kan du antingen samla ihop i kabeluppsamlare, finns en hel del olika typer, eller också en enkel låg skärmvägg framför skrivbordet. Om du nu tillbringar mycket tid vid ditt skrivbord är det bra att pryda det med några levande växter, luftrenande, något vackert prydnadsföremål som du blir glad av att se på.

Att ha en bra ordning på alla papper är viktigt, här gäller det också att rensa ur det som går att kastas och sedan ha en bra förvaringsmöjlighet för det som ska vara kvar.

Papperskorgen anses ta bort lycka och ska därför inte synas från dörren, bäst om den har ett lock också.

Den bästa konsten att ha på väggarna är en målning av ett berg bakom dig, det får inte vara spetsigt, och en bild av vatten framför eller en blomsteräng

Principen kan naturligtvis användas på alla typer av arbetsrum, pysselrum eller syrum.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Annons:
Clary
2009-02-17 17:17
#1

Insåg under tiden jag skrev på det här att jag måste möblera om i mitt sy/stryk/pysselrum men det blir knepigt eftersom det är så smalt.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Bybo
2009-02-17 17:27
#2

:-) Då ska kanske sonen få ha sitt skrivbord som han vill då. Just nu har han det  så, att han sitter med ryggen mot väggen och tittar ur mot rummet och dörren…. Bara det att det blir lite trångt i hans svårmöblerade rum…

Clary
2009-02-17 17:49
#3

Perfekt tanke från hans sida Bybon, smart kille Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Bybo
2009-02-17 17:52
#4

#3 Jo, han är ju faktiskt smart, så jag får väl lyssna på honom :-) Han känner att han har kontroll då han sitter så.

Själv vill jag glo in i en vägg, för att inte tappa fokus *S*

Clary
2009-02-17 18:02
#5

Är du säker på att han inte lärt sig Feng Shui i smyg Skrattande

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Bybo
2009-02-17 19:37
#6

#5 Man kan tro det :-) Medfött gissar jag….

Annons:
Tuva-Lena
2009-02-17 23:42
#7

Oj oj, här blir det till att skärpa sig, inser jag. Bordet står inte vid ett fönster, men det är nog det enda feng shui-iga jag kan leva upp till är jag rädd.. Får väl börja med att rensa upp på det då.. Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
2009-04-13 18:27
#8

Idag kom jag på att det faktiskt ingår i Feng Shui-tänket att rensa datorn också. Att titta över vad det egentligen är man sparat på den och om det är dags att plocka bort en del.

Passade på att bränna ner mina foton som ligger på datorn och rensat bort en hel del annat skräp som ligger lite här och var. Sparar bara de favoriter som verkligen är favoriter, bort med medlemskap på olika sajter där jag faktiskt inte är aktiv, och alla gamla mail som jag inte behöver gå tillbaka till. Känns skönt att ha det gjort Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Tuva-Lena
2009-04-14 02:28
#9

Oj hjälp! Alla gamla pm! Finns säkert hundratals, för det gick ju inte att ta hort dem från början och sedan blev dom för många.. Tyst Mina mail brukar jag däremot rensa i ganska ofta, sedan Temp-filerna som dessutom tar upp onödigt med minne så att datorn blir långsammare.

Mitt skrivbord står ut mot rummet och just nu i skrivande stund när jag är ensam hemma, så måste jag erkänna att det känns lite kymigt att ha ryggen fri bakåt - vet ju inte vad som försiggår bakom ryggen på mig.. Tyst Och kolsvart är det utanför..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
2009-11-28 08:33
#10

Dags att putta upp denna artikel Glad

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Conquest
2009-11-30 22:18
#11

Det finns även tips i manegement-böcker. Titta på ditt skrivbord. Hur många A-4 papper får plats just nu på en ren skrivbordsyta?

Tuva-Lena
2009-11-30 22:58
#12

Jaa, jag har ett enormt skrivbord så här ryms det en hel del faktiskt - men det ryms väldigt mycket skräp också ärligt talat.. Inte värt och berätta vad mer som ligger här.. Tyst

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen
Annons: