Kropp & Själ

2 Själen och de fem elementen

2009-02-23 12:20 #0 av: Clary

Eldenergi. En energi som tillför glädje och är starkt utåtriktad.. Det är den energin vi behöver för att släppa loss och inte “sitta av tiden”, sexualitetens och njutningens energi.

När vi saknar eldenergin är vi håglösa, tråkiga och trötta, ginstan har slocknat men det går också att åtgärda. Var ute i solen så mycket det går, tänd eldar, ljus och lampor. Lek, med barn, djur eller varandra, ta en dans på köksgolvet eller lyssna på musik som du vet du blir glad av, något med fart i. Klä dig i röda kläder eller svep en röd pläd omkring dig.

Eldenergin säger att man inte alltid behöver se så allvarligt på livet man ska se till att ha roligt också!

För mycket eldenergi har den som upplevs som flamsig och jobbig, den som skrattar vid fel tillfällen med ett stråk av sorgenhet som göms bakom skrattet. Då är rådet att ta promenader, meditera, andas lugnt och dricka mycket vatten, att varva ner ordentligt.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-02-23 14:22 #1 av: Tuva-Lena

Jag eldar i braskaminen för att hålla eldenergin igång, men jag är nog en ganska eldig person ändå faktiskt.. Och sedan busar jag med hunden/katten och hästarna - hoppas att det räcker. Tyst

Kan det vara så att den träenergi man hämtar ur skogen skall räcka för att erhålla tillräckligt med bränsle till sin eldenergi möjligtvis..?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-30 23:11 #2 av: Clary

En till Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-10-01 02:19 #3 av: [GunillaF]

Tänder ljus och braskaminen varje kväll. leker med barnbarnen och karln. Tar en svängom ibland gör vi också.Kyss

 

Anmäl
2010-10-01 02:48 #4 av: Tuva-Lena

#3 Låter som en lagom eldig tillvaro det där. Flört Nu tänker jag börja med Zumba och då blir det eld i baken också minsann! Jumping Jacks 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.