Annons:
Etikettkropp-själ
Läst 4962 ggr
Clary
2009-02-23 12:20

2 Själen och de fem elementen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Eldenergi. En energi som tillför glädje och är starkt utåtriktad.. Det är den energin vi behöver för att släppa loss och inte “sitta av tiden”, sexualitetens och njutningens energi.

När vi saknar eldenergin är vi håglösa, tråkiga och trötta, ginstan har slocknat men det går också att åtgärda. Var ute i solen så mycket det går, tänd eldar, ljus och lampor. Lek, med barn, djur eller varandra, ta en dans på köksgolvet eller lyssna på musik som du vet du blir glad av, något med fart i. Klä dig i röda kläder eller svep en röd pläd omkring dig.

Eldenergin säger att man inte alltid behöver se så allvarligt på livet man ska se till att ha roligt också!

För mycket eldenergi har den som upplevs som flamsig och jobbig, den som skrattar vid fel tillfällen med ett stråk av sorgenhet som göms bakom skrattet. Då är rådet att ta promenader, meditera, andas lugnt och dricka mycket vatten, att varva ner ordentligt.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Annons:
Tuva-Lena
2009-02-23 14:22
#1

Jag eldar i braskaminen för att hålla eldenergin igång, men jag är nog en ganska eldig person ändå faktiskt.. Och sedan busar jag med hunden/katten och hästarna - hoppas att det räcker. Tyst

Kan det vara så att den träenergi man hämtar ur skogen skall räcka för att erhålla tillräckligt med bränsle till sin eldenergi möjligtvis..?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
2010-09-30 23:11
#2

En till Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

[GunillaF]
2010-10-01 02:19
#3

Tänder ljus och braskaminen varje kväll. leker med barnbarnen och karln. Tar en svängom ibland gör vi också.Kyss

Tuva-Lena
2010-10-01 02:48
#4

#3 Låter som en lagom eldig tillvaro det där. Flört Nu tänker jag börja med Zumba och då blir det eld i baken också minsann! Jumping Jacks 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen
Annons: