Övrigt

Badrum och toalett

2009-01-22 18:12 #0 av: Clary

Badrum och toalett är två viktiga områden i Feng Shui. Där kan energin forsa ut så vad kan man göra för att förhindra detta?

Det som är viktigast när det gäller badrum och toalett är att hålla toalettlocket nerfällt och dörren stängd, avloppen ska vara rena för att vattnet ska kunna rinna ut ordentligt.

Att ha bad/toalett i anslutning till sovrummet är inte specellt bra Feng Shui, det har en dränerande effekt på chi, om möjligt, ordna ett utrymme emellan dem.

Det här är också en plats där det har en förmåga att samlas lite allt möjligt, gammalt smink och diverse flaskor, att göra en grundlig utrensning här samtidigt med storstädning är bra. Skåp att ställa undan det mesta i är också att föredra, några få saker framme är ok men inte för mycket.

Toalettstol och badkar ska helst inte stå bredvid varandra, finns handfatet emellan är det bra. Har du ett fönster så häng gärna upp en klotformad fasettslipad kristall där. Växter är också bra att ha där.

Har man plats för tvättmaskinen så är det en bra lösning då har man det som hör till rening på ett och samma ställe

 

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-01-27 12:19 #1 av: Hoppfull

Oj, det är inga små lätta saker att möblera om i badrum med alla avloppsrör mm. Vi har alltid dörren öppen pga fukten, det blir superäckligt inne i badrummet om dörren står stängd, dessutom vill katten dricka av duschvattnet Glad.

Anmäl
2009-01-28 00:39 #2 av: Tuva-Lena

Och jag har ett pyttelitet badrum, men inget badkar. Gråter Bara dusch, och kankse är det lika bra då. Fast jag går alltid och stänger toalocket efter sambon, rent intuitivt. Och sedan står det ju allt möjligt krafs i badrumsskåpet så det skulle man kunna rensa ur. Växter har jag också, men bara konstgjorda för jag har inget fönster i badrummet, och dom behöver ju ljus för att trivas. Men jag har planer för det också.. Flört Min katt vill också gärna vara inne i duschutrymmet och helst vill han följa med mig när jag går in dit. Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-01-28 00:55 #3 av: penke

WoW ! jätte kul med en feng shui-sajt. Glad

Jag kunde inte bara låta bli att ge en idé om gröna växter till ditt fönsterlösa badrum:garderobs-/ungkarlsblomma!! Jag har en i centrum av mitt hem,visserligen i mycket svagt ljus,det finns fönster i rummen som har dörrar till min ..inre hall.(där den står)

En tanke (knasig?),ha växten i badrummet,men låt den komma ut,nå´n timma,en gång i veckan ?jag tror den kan tåla det... (?)

Jag känner bara intuitivt vad feng shui säger om *levande* växter , och om fabriksgjorda..

¿ nyfiken ? vad du har för annan plan,jag har fler skuggade rum,i källaren..

 

penke

Anmäl
2009-01-28 01:02 #4 av: Tuva-Lena

Tjenamoss på nattkröken penke! Skrattande Vet du, jag har faktiskt en garderobsblomma, men skall jag utsätta den för en sån skonigslös behandling? Tyst Den står så grön och fin just nu i vintermörkret och jag beundrar den varje dag för att den är så tålig när dom andra växterna sviker, men visst kan jag testa! Jaa, nog är det väl trist med konstgjorda växter, och din intuition är helt riktig.. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-01-28 08:46 #5 av: Hoppfull

Jag har kämpat sååå många gånger med att få växter att överleva i badrum men det är hopplöst för mig! Fast just nu har vi faktiskt ett stort fönster med en bred fönsterbräda i vårt ena badrum... problemet är att jag inte har så mycket växter eftersom jag inte fixar att få dem att överleva. De behöver tydligen vatten har jag hört och jag glömmer bort sådana saker... Skäms Så de växter som finns i vårt hem nu är sådana som klarar sig utan vatten i veckor utan att att duka under.

Anmäl
2009-01-29 01:10 #6 av: penke

Ni hau !

aah,du har ju en redan !

Blommor o växter gillar att man pratar med dem (koldioxid säger vetenskaparna)Peppa din garderobsblomma,beundra den när du borstar tänderna,så tror jag den kommer att trivas ..bättre,och du kommer sprida *goa* harmonier omkring dig,när du vågar vara ..

och att den får ett gästspel närmare ett fönster några timmar i veckan..Vill den absolut inte,kommer den "säga" ifrån.

 

penke

Anmäl
2009-01-29 01:15 #7 av: penke

#5

Hopplöst är det väl inte :- )

jag bara snuddar lite nu,funderar om det är "du" eller en .."riktig" feng shui-fråga,vad det är som gör,att det inte blir vattnat,"fel" blommor,"fel" färger/krukor,"fel" möblering eller vad..hmm,något som dränerar dina växter (?)

 

penke

Anmäl
2009-01-29 01:36 #8 av: Tuva-Lena

Huvet på spiken penke! Du menar att vi kanske "glömmer" istället för glömmer. Så gör jag med mina blommor också, och du, jag skall fundera på varför jag gör så.. förutom med garderobsblomman då - min favvo! Annars har jag bara ampelliljor tror jag.. hundratals verkar det som. Skäms

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-01-29 08:41 #9 av: Hoppfull

#7 Bra fråga penke, jag är ointresserad av växter och har alltid varit och det är nog den enkla sanningen. Därför undviker jag växter som inte klarar sig själva så att säga, som är självständiga och inte behöver ständig omsorg, sådana går jag jättebra ihop med och tar väl hand om Glad

Anmäl
2009-08-22 19:20 #10 av: Clary

Dags att putta upp den här Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2012-12-30 15:00 #11 av: MissInAction

Härom dagen fick jag helt plötsligt för mig att jag vill ha mycket turkost och guld i mitt badrum!! Möjligen vitt också. Hur skulle det vara?


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-12-31 11:14 #12 av: Torahzen

Det beror på var badrummet ligger, norrläge är bra. Badrum brukar inte vara så stora rum så vitt är bra bas. Turkos är vatten-färg som förstärker vattenelementet. Guld är metall som gynnar vatten.

För egen del så gillar jag lite lyxig känsla i badrum. Jag tror det är för att vi ska gilla att ta hand om oss själva.

Hur ser badrummet ut idag?

 

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-12-31 13:36 #13 av: MissInAction

Ja just det, jag vill gärna ha något brunt också, ljust eller mörkt vet jag inte men det beror på övriga färger. Älskar naturmaterial och färger ♥

Är det bra eller inte bra att förstärka vattenelement i badrum? Känns spontant som att man kanske vill öka på något annat, typ jord Tungan ute

Det badrum jag har ni ligger på norrsidan, nordöst om man ska vara petig eftersom köket ligger på nordväst-sidan. I lägenheten som vi ska flytta till ligger badrummet troligen i syd-sydväst.

Precis, badrummet ska vara lyx för mig med! Värme och mysigt och bra ljus, och må bra-färger!

Badrummet här har ljusblå våtmatta och typ beige väggar med lite ljusa streck av blått och rosa tror jag, de syns inte så väl. Gillar badrummet annars.
I "nya" lägenheten är golvet mellanblå våtmatta med kaklade väggar och vissa rutor är gröna (!) så det skär sig rejält Tyst
Där är dusch längst in, sedan tvättmaskin och så toalatt närmast dörren. Mitt emot toalett står handfatet. Vi funderar på att slänga in ett badkar. Då lär det ju bli lite trängre förstås....


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-01-02 22:52 #14 av: Torahzen

Jag ska kolla lite mer på badrums feng shui, men en annan kväll. et är sent för mig.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2013-01-02 22:54 #15 av: MissInAction

Ja det är ju verkligen ingen brådska - bara en undran jag hade eftersom jag så plötsligt fick den bestämda känslan. Innan har jag haft ett par olika idéer om hur jag vill ha mitt badrum. Oskyldig


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-01-13 22:18 #16 av: Torahzen

Badrum i söder, sydväst kan ta lite mera eld, även om det kan krocka med vattenelementet. Balansera med trä (håller vatten, och gynnar eld.)

Hur skulle det vara att testa rosa-röd-orangea färgskalan på handdukar, tandborstmuggar och matta?

Är det ett ljust rum? Finns det fönster?

Det finns "klistermärken" avsedda för kakelplattor så ni kan enkelt klista över de gröna rutorna. Jag har inte testat detta själv, men jag gillar idén.

Kanske en bild när ni har flyttat in?

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2013-01-13 22:31 #17 av: MissInAction

Rosa-röd-orange passar mig bra Skrattande det är mina favoritfärger! Sambon är nog inte överförgjust i dem kan jag tänka. Lila skulle jag också kunna tänka mig. Han är mer för blått....

Det finns bra belysning där så det är ljust på så vis, annars inget förster. Det sitter en plastskiva ovanför dörren, där har det varit glas tidigare.

Aha de klistermärkena ska alltså täcka hela rutan?? Det låter smart. Ska kolla upp det! Glad

Ja absolut! Bild kommer. Jag tänkte att jag kanske har någon hyfsad bild på hur det såg ut innan vi började göra iordning, men nu hittar jag inte mappen, den är spårlöst borta!
Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-01-13 22:37 #18 av: Torahzen

Jag hittade inga handdukar i orange-rött, men blå-lila på åhlens som jag gillar ,kanske du gör det med?

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2013-01-14 00:15 #19 av: MissInAction

#18
De ser åtminstone mjuka ut! Tungan ute Jag tror att jag helst vill ha enfärgade för annars brukar det bli rörigt i mitt huvud, eller så tröttnar jag helt enkelt på mönstret.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-01-14 10:02 #20 av: Torahzen

När blir flytten av?

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2013-01-14 10:47 #21 av: MissInAction

Hehe, ja säg det?? Tungan ute Ingen aning. Renoveringen påbörjades våren 2010.........
Nu har iaf drygt 1/3 blivit klart och jag har större förhoppningar nu. Men jag vet ärligt inte. Hoppas på i år.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-01-19 19:10 #22 av: Elena-Maria

Har alltid dörren lite på glänt, katternas låda står ju där inne. Stänger dock alltid toalettlocket, säkerhetsvana sedan kattungetiden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.