Annons:
Etikettfilosofi
Läst 5252 ggr
Tuva-Lena
2008-12-17 09:54

Feng Shui-termer

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Här har du en lista med de termer som förekommer inom Feng Shui och vad de innebär!

De fem elementen: De fem elementen inom Feng Shui är vatten, trä, eld, jord och metall. Dessa fem element används för att beskriva de olika sätt energi rör sig. Vatten beskrivs som en nedåtgående rörelse, trä är en expansiv rörelse, eld illustrerar uppåtgående rörelse, jord beskriver en horisontal rörelse och metall är en komprimerande rörelse. Att organisera rörelsen och mönstret av chi (energin) är målet med Feng Shui.

Bagua: Bagua (uttalas Ba-gwa) anses vara Feng Shui's "karta" och är ett av de viktigaste verktygen när man skall utvärdera en plats, utrymme eller miljö. Ordet bagua är ungefärligt översatt till "åtta sidor", vilket förklarar dess oktagonala form.

Chi: Chi är ordet som oftast används för att beskriva de osynliga energikrafterna som ändras eller manipuleras när man använder Feng Shui. Den bästa beskrivningen på västerländska språk vore "livskraft" och den består av en intelligent vibration skapad av atompartiklar, vilket allting är uppbyggd av.

Kreativa cykeln: Den kreativa cykeln beskriver hur de fem energierna, eller elementen, hjälper varandra. Vatten ger trä, trä till eld, eld blir jord, jord skapar metal och metall håller vatten. Denna vishet kan användas för att attrahera en viss typ av energis rörelse in i ett utrymme.

Botemedel: Används när du har en negativ Feng Shui situation att ta hand om. Det kan förbättra ett utrymmes energi eller neutralisera eller upphäva det.

Destruktiva cykeln: Den destruktiva cykeln beskriver hur de fem olika energierna, eller elementen, förstör varandra. Vatten kväver eld, eld smälter metall, metal hackar sönder trä, trä drar upp jord och jord dämpar vatten. Denna cykeln kan användas för att kontrollera eller neutralisera ett speciellt element man inte vill ha närvarande i ett visst utrymme.

Feng Shui: Feng Shui är ett system, eller ett sätt att avsiktligt arrangera en miljö så att det reflekterar positivt på de som bor där. Även om många olika kulturer använder pricipen av Feng Shui som ett sätt att låta dem leva sina liv i harmoni var det först dokumenterat i Kina, och det är också därför deras namn blivit synonymt med det andliga tankesättet. Orden Feng Shui brukar översättas som "vind och vatten" och beskriver de två krafterna som formar miljön omkring oss. En synlig och en osynlig kraft som har en stor och konstant daglig inverkan på våra liv.

Gua: En gua beskriver en av de åtta sidorna av baguan, som i sin tur är de åtta olika delarna av ett rum eller utrymme. Bagua består av de åtta gua plus kärnan.

Källa: http://www.inredningsportalen.se/inredningsstilar/fengshui/122.asp

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Hoppfull
2009-03-17 12:07
#1

Här fanns ju lite bra ordförklaringar jag inte riktigt orkat läsa igenom innan. Kanske är fler som vill läsa den…

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

JohannaMax
2009-03-17 16:46
#2

Va bra!!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Clary
2009-03-17 19:19
#3

Jättebra Tuvan, det behövdes Glad

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Dojdan
2009-03-24 04:14
#4

Kanonbra :-)


Clary
2009-09-29 21:40
#5

Dags att putta upp den här artikeln Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Tuva-Lena
2009-09-29 23:27
#6

Jag håller med. Jag hade glömt det mycket av det måste jag erkänna.. Skäms Gua är lätt att komma ihåg för det är en del av Ba-Gua.. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
Tuva-Lena
2010-05-13 02:38
#7

*puttar upp*

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen
Annons: