Sovrum

Apropå sovrum..

2010-08-14 02:46 #0 av: Tuva-Lena

Tänk dig att du har flyttat in till en ny lägenhet, alltså en ny bostad fast den blev byggd för några tiotal år sen. Alla rum utom sovrummet är du nöjd med, som har en mörk tapet med såna där medaljongmönster som var poppis på 70-80-talet. Färgen på medljongerna är i olika bruna nyanser. I övrigt är rummet vitt. Fönstren är målade vita, de släta garderoberna som ligger utmed ena väggen är gråvita, och golvet har en gråaktig vinylmatta.

När du kommer in i sovrummet så har du fönstret rakt framför dig. Det är såna där panoramafönster med en luftningsruta på sidan om. Mitt emot fönstret ligger garderobväggen. Rummet är ca 15 kvadratmeter..

Hur möblerar du? Och hur inreder du ditt sovrum för att göra det trivsamt? Vilka färger väljer du? Tungan ute

 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-08-14 03:13 #1 av: dagdrivarn

Hmm... tror färgerna skulle bli varmlila-rosa vitt och guld eller mässing :-) Det brukar matcha fint till brunt och göra det varmt och ombonat.

Om jag har fattat dig rätt så är dörren vid sidan om garderoberna då?

Som jag föreställer mig rummet så hade jag ställt sängen med huvudändan åt höger när man kommer in, då hade jag fått garderoberna på min högra sidan och fönstret på min vänstra sida och energin hade gått från fönstret till dörren möjligen över fotändan på sängen och det kan ju ändå vara acceptabelt.

:-D

S*Dagdrivarn Maine Coon

Lär dig lyssna på din katt och du får svar du aldrig glömmer!

Anmäl
2010-08-14 10:08 #2 av: Tiana

Förmodligen hade jag målat väggen innan jag möblerat. Klarar verkligen inte av medaljongtapeter, är ju uppväxt med det och det ger mig rysningar numera... Flört

Anmäl
2010-08-14 13:22 #3 av: Tuva-Lena

Japp, dörren är på sidan om garderoberna, direkt till höger om dem, och fönstret ligger på väggen rakt fram ifrån dörren.. Intressanta färger dagdrivarn, nästan lite "andligt" om man säger.. Flört

Samma här Tiana. Jag skulle måla om väggarna i någon ljus färg, men spara en av väggarna och göra den till en fondvägg fast i en annan mönstring än den ursprungliga. Kör nog mer på dagdrivarns fägskala skulle jag tro på den väggen. Skall leta reda på en bild om jag hittar det jag skulle välja. Väggen som blir fondvägg är den till vänster om garderoberna när man står vid dörren, och då blir det den väggen jag ställer sängen vid också. Tungan ute

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-08-15 02:21 #4 av: Hellas

Jag hade målat tapeterna vita, sängen hade jag ställt som #1 beskriver, det känns som om det är den enda väggen att använda.

Sängen hade jag valt att ha antingen varmt vit eller ljus eller riktigt mörk ek för att få in lite liv i rummet.

Om jag skulle ha gardiner i det vackra fönstret skulle det bli väldigt skira vita gardiner som inte är pråliga.
Det skulle vara snyggt med gamla spetslakan som gardin Flört!

jag gillar inte taklampor så där skulle jag välja en romantisk takrona där jag enbart använder stearinljus för mysfaktorns skull.

Ljuset skulle komma från var sin golvlampa eller vägglampor som finns på var sida av sängen.

Sänkläderna skulle vara ljusa och harmoniska i lugna färger, det är dock här man byter färgskala om det behövs för humör och årstid.

Flera kuddar förstås i sängen :).

jag vill även placera en skön fotölj att sitta i, den kan vara av tyg eller rotting.

Fönstret fungerar som en vacker tavla men om man vill kan en fin tavla sättas upp på väggen som är mot fotändan (tror jag att det blir.

En fin Moné kanske?

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-08-15 18:16 #5 av: Clary

Jag hade också valt att måla i vitt eller svagt blått (gillar ju blått i sovrummet) ingen taklampa och ingen fondvägg. Däremot en fin tavla och ja Helena, en Monét skulle sitta fint. Gardiner mycket tunna och många, mysfåtölj med litet bord där aromalampan och några kristaller, rosenkvarts och bergskristall, en golvlampa för läsning och så sänglamporna förstås.

Eventuellt skulle jag göra något på garderobsdörrarna, använda en trädschablon kanske Obestämd

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-08-16 02:04 #6 av: Tuva-Lena

#5 Exakt Clary, precis det skulle jag också göra med garderoberna. Finns inget som ser så kallt ut som släta garderobsdörrar, och dom tar ju upp så stor yta av rummet också så dom påverkar hela intrycket negativt.

Dom färger jag skulle välja blev nog ljusgrått med fondvägg i lila/cerise/svart kanske. Vitt överkast med en lila/cerise pläd och kudde.. Skulle vilja ha nåt svart/vitt i rummet också, men jag måste fundera på vad det skulle kunna vara - kanske mattan..?

Golvet skulle jag byta ut också, ett ljust golv vill jag ha... hmm .. Funderar vidare. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl