Praktiska tips

Veckans tips 4

2010-02-22 21:56 #0 av: Clary

Hur ser det ut på din dator? Dags att rensa ur mailen, bränna ut alla foton och sortera i mapparna?

Det här är också ett område man bör rensa av många skäl. Att bränna ut sina foton för att förhindra att de eventuellt försvinner vid ett datorhaveri är guld värt, de går ju inte att ersätta.

Att städa upp bland mapparna är också bra, det kanske finns en massa du kan ta bort och du kanske hittar sånt du normalt får avsätta mycket tid för att hitta.

Mailen har en förmåga att föröka sig väldiga om du nu inte tar bort dem vartefter, jag missar nog det och när jag sen rensar hittar jag ett och annat som jag borde ha besvarat.

Att sen datorn kanske blir lite snabbare efter rensning är inte heller helt fel Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2010-02-22 22:31 #1 av: JohannaMax

Tack för ytterliga ett supertips!Kyss

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2010-02-23 19:44 #2 av: Hoppfull

Suck... ja... visst är det då... en annan dag... Oskyldig Brottas med min hemsida och det räcker i datorväg för mig.

Anmäl
2010-02-23 21:00 #3 av: [Jeremina]

Vilket bra tips och sådant görs ju alldeles för sällan!

Anmäl
2010-02-24 00:06 #4 av: Tuva-Lena

Me too, alldeles för sällan, men mailen är jag duktig på att rensa Cool Det dräller in mail dagligen så skulle jag inte ta bort skräpet vore det fullt på ett par dagar.  Sedan har jag koll på alla mappar. Jag har ju en mapp för varje hemsida så det blir en del, men dom kan jag inte ta bort eftersom alla sidor behöver uppdateras av o till. Jag brukar tömma cacheminnet däremot, allstå ta bort alla temp filer då o då. Då blir datorn också snabbare. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-02-24 21:37 #5 av: Tiia

heerejösses,tänker på mina bilder,jag har ca 13000 bilder på datorn.Jag har en extern hårddisk (en liten låda typ)som jag lagrar lite foton o sånt i.men jag borde nog ta tag och kasta en del foton,men där blir det igen dethär,tänk om man behöver dom hihi

annars har jag koll på e-mail m.m

Anmäl
2010-02-25 14:19 #6 av: szirius

fyyy, det där är en sko som skaver....jag har foton sen 5 år tillbaks, orensade dessutom ( det blir ju mkt kort med digitalkamera, då man bara knäpper på. kanske ett av fem som är värt att sparaSkäms).

Dessutom gamla skoluppsatser mm mm, som jag ändå vill spara, men...nä det där känns som för stort arbete just nu.Det kan vara ett sommarprojekt några regniga semesterdagar kanske?Känns nämliogen BARA tråkigt!Tyst

Fast jag rensade faktiskt mailen igår, hade över 1000 sparade mailFörvånad.Det känns alltid lite konstigt att läsa gamla mail, påminnas om tider som varit och sen deleata, lämna det för alltid och gå vidare....det blir ett litet tomrum en stund, även om den nog är nyttig, så att nytt kan fyllas på.Men känslan är speciell ändå...nån fler som kan uppleva det?

Anmäl
2010-02-25 14:21 #7 av: Hoppfull

#6 Jag läser oftast inte de gamla mejlen, tycker oftast inte att det är så himla positivt. Så jag bara markerar massor åt gången och raderar. Tänker som så att kommer jag inte ihåg dem så är det inget som är så viktigt så det måste sparas... kanske ett dumt sätt att tänka men jag saknar inget av det Glad

Jag har oxå massor av bilder som ligger i datorn, eller vi ska jag väl säga. Vi måste skaffa oss något att kopiera dem till ifall datorn pajjar Obestämd

Anmäl
2010-03-28 23:50 #8 av: PiteCarina

Jag har en massa skräp som behöver rensas bort i datorn, bl.a. gamla mail, länkar och filer.

En hel del saker är kopplade till mitt förra arbete. Jag borde kanske radera allt sådant, men tänker att det kan finnas något som är till nytta i mitt nuvarande arbete.

Det tar nog någon dag innan jag har gått igenom allt på datorn? Men jag rensar nu i första hand saker som finns utanför datorn och som tar upp plats rent fysiskt.

Anmäl
2010-03-29 00:52 #9 av: Conquest

Jag rekommenderar gratisprogrammet "Advanced system care" som kan laddas ner från "PC för alla"s hemsida.

Anmäl
2010-03-30 16:45 #10 av: Pagan

#9 Ja, det är ett bra program. Använder det själv, väldigt ickeavancerat. C Cleaner är oxå bra. Använder dessa regelbundet. Kolla in på filehippo.com, en jättebra sida för gratisprogram, finns många.

Anmäl
2010-04-04 01:39 #11 av: Conquest

Ja det finns många som gör lite städning här och var, men det omtalade programmet fixar 8 olika områden på en och samma gång med ett par klick.

Jag har också en massa foton som inte blivit till pappersbilder än. Funderade på att köpa några engångskameror då jag var i Tiger-affären i Lund häromdagen. 30:- för en kamera till 27 bilder, med blixt dessutom. Bara att skicka in till ett labb. No worry.

Anmäl
2010-04-04 16:11 #12 av: PiteCarina

#9 Tack för tipset Conquest!

Anmäl
2010-04-06 02:32 #13 av: Tuva-Lena

Fina tips, något för mig också som har datorn full med bilder och dokument. Skall gå in kolla jag med! Tack! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.