Färger

Färganalys?

2009-03-24 17:50 #0 av: Dojdan

Hur gör man en färganalys för att få reda på vilka färger som passar mig som person? Vilka färger som ger och vilka som tar energi och sånt där... Någon som vet? Någon som gjort en?


Anmäl
2009-06-21 20:20 #1 av: allobosia

Jag är också nyfiken på det :)

Anmäl
2009-06-21 20:47 #2 av: Clary

Det finns en del artiklar om färgerna och dess betydelser som man kan ha nytta av. Sen får man ju prova sig fram om man passar i dem, är lite av två skilda saker som jag ser det med feng shui och "vanlig" färganalys. Gjorde en sån en gång men kan inte tycka att det stämde med vad jag känner/tycker om färgerna.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2009-06-21 23:31 #3 av: [Hellas]

Det finns ingen "statisk" analys som man kan göra på en person, allt handlar om hur man känner sig för tillfället och vilka behov man har.
Har man det stressigt är det bra att rikta in sig på en lugnande färg osv.

Jag känner ofta instinktivt vad jag har för behov, ofta blir det ungefär samma färger men ibland hickar jag själv till då jag helt plötsligt "bara måste" ha någonting som totalt avviker från min vanliga garderob eller smyckes smak.

 

Men förvisso, har man en stressig arbetsmiljö så är ju behovet desto större att på arbetet bära mer lugnande färger eller omge sig med dessa.

Jag håller med Clary, Feng Shui och vanliog färganalys är helt olika saker.

Anmäl
2009-06-22 00:13 #4 av: JohannaMax

Mamma gjorde en färganalys för en herrans massa år sen men det var nån slags stylist som gjorde å det gällde ju bara kläder o smycken o sånt.

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-06-24 16:19 #5 av: Tuva-Lena

Jag brukar använda samma färger året runt. Man har liksom vissa favvofärger, men visst kan jag också avvika ifrån det invanda, speciellt om jag känner mig lite glåmig någon period. Jag passar i rött, det vet jag men inte många plagg går i rött, åtminstone inte tidigare när jag var rädd för att sticka ut. Numera brukar jag testa alla möjliga färgkombinationer - dock aldrig pastellfärger som får mig att blekna som person.

Jag tror också att styling och feng shui bygger på olika filosofier. Stylingen går ut på att anpassa färgerna till ditt yttre, medan feng shuin känner av ditt inre. Men vad vet man, har man tur så kan dom båda också gå alldeles förträffligt bra ihop. Här upp i obygden tror jag inte ens att vi har någon stylist - med lite tur kan man på sin höjd få syn på en cyklist, annars är de ganska tunnsått med -"..ister". Flört Intressant fråga annars Dojdan!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-06-26 15:46 #6 av: Dojdan

Hm.. skaper en ny tråd angående detta med en annan fråga. Kolla under rubriken "Tre bekväma färger"


Anmäl
2009-06-26 15:58 #7 av: Tuva-Lena

Ja ja men, jag har svarat men det var svååårt! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.