Köket

Riskruka för överflöd

2011-10-06 11:27 #0 av: NeferNefer

Jag läste för några år sen om att ha en riskruka i köket, och i botten på den skulle det finnas tre kinesiska mynt, ombundna med rött band. Och så riset över. Detta skulle göra att hemmet aldrig saknar ris (dvs lever i överflöd). Tanken har följt mig länge, och nu har jag och söta gubben införskaffat ett Höganäskrus som är stort nog för syftet. Kinesiska mynt har jag sen tidigare, och rött band kan ju inte vara så svårt att hitta. Men nu till min fråga! Höganäskruset har ju inget lock! Har ni något bra råd angående detta? Ska jag täcka över med ett litet tefat/en assiett eller finns det andra förslag?

Det här är kanske inte något för de som nästan aldrig äter ris hemma, men hos oss är risrätter vanligt förekommande. Jag vet inte om det finns andra tips för andra matvaror?

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2011-10-06 15:00 #1 av: NeferNefer

Jag är nog lite knasig. Tefat? Det blev en mattallrik, såklart.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2011-10-06 21:17 #2 av: Pagan

ja eller en vacker duk över med en rosett??Glad

Appråpå tips om överflöd: Själv fick jag tipset när jag flyttade att slänga in mynt i nya huset innan jag själv gick in första gången och att alltid ha mynt liggandes i fönstren. Har så gjort och det ligger nu mynt i varenda fönstersmyg.......varför utmanaFlört

Har faktiskt ett fint litet krus, kanske ska jag anamma ditt tips också.

Anmäl
2011-10-07 09:22 #3 av: Clary

Det här var ett nytt tips Flört Det går åt en del ris här så det kan definitivt vara värt att prova. Mynt har jag inga heller men det är ju lätt att införskaffa.

Pagan, har du grävt ner kristallerna i hörnen Skrattande

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2011-10-07 19:44 #4 av: Pagan

nej just det, attans Clary. det har jag ju glömt bort juSkäms men jag har renat, och klappat, skaffat mig ett mantra som jag upprepar under tiden, och huset accepterade mig omedelbart. Känns kanon.Skrattande

Inköp av kristaller.....får nog kolla tradera kanske.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.