Feng Shui termer

De fem djurens positioner

2012-10-03 21:02 #0 av: Torahzen

Skrivet av eeeliin:

De fem djurens positioner

Läran om de fem djurens positioner är en gammal kinesisk teori om hur det ska se ut i våra omgivningar för att vi ska känna att det är balans runt om oss. Läran användes från början när man bestämde var man skulle placera sitt hem, men vi vill ju även ha balans inne i hemmet. Jag kommer skriva utifrån position och inte enligt vädersträck. Det finns båda varianterna, men jag har valt att ta upp denna eftersom det är enklare och mer anpassningsbart. De fem djuren är draken, fågel fenix, ormen, sköldpaddan och tigern.

Ormen är centrum, dvs. själva huset om det är storskaligt, eller din position på olika ställen i ditt hem, vilket är det jag kommer utgå från i resten av texten. Om du ligger i din säng är sängen ormen, om du sitter i en soffa är soffan ormen etc. Ormen symboliserar intelligens och beredskap.

Fågel Fenix är rakt framåt och förknippas med rött. Den symboliserar framtiden och ett öppet sinne, därför bör man ha mer luft framför sig än bakom sig. Fågel Fenix element är eld, och förknippas med röda färger.

Sköldpaddan finns bakom dig, med ett skal som symboliserar skydd. Det är därför man inte ska sitta med ryggen mot en dörr, och helst inte ett fönster heller. Sköldpaddan förknippas med svart och former som är oregelbundna eller vågiga. Det kan vara t.ex. en sänggavel, en ganska hög byrå, en vägg eller en hög rygg på en fåtölj. En bokhylla kan både vara bra och dålig, då man kan få känslan av att den välter över sig. Det bästa sättet att ta reda på om en bokhylla är bra att ha bakom sig är att känna på den och kanske sakerna i den. Om man själv känt att den är stabil så vet ens undermedvetna det sen, och den känns stabil nog att ha bakom ryggen. Sköldpaddan bör inte vara för nära ormen/dig. Sköldpaddans element är vatten.

Draken är en väktare på din vänstra sida, som symboliserar inspiration och hjälpfulla människor. Den bör vara representerad av en hög möbel ganska nära ormen/dig. Drakens element är trä och förknippas med gröna färger.

Den Vita Tigern står för styrka, kraft och ambition. Tigern finns på din högra sida och bör vara representerad av en möbel som är lägre än den på din vänstra sida. Den kan även symbolisera aggression om den dominerar för mycket över draken. Tigerns element är metall.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-10-04 14:40 #1 av: eeeliin

där var den ju! :)

Anmäl
2012-10-04 15:24 #2 av: Torahzen

Ja, nu kom den...

Tack!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.