Filosofi

Baguan - Karriär och livsväg

2009-12-11 01:09 #0 av: Tuva-Lena

Området aktiveras av dig som vill ha bättre lycka i yrkeslivet, och om du vill förbättra dina möjligheter att komma vidare i karriären.

Har du tittat lite på hur baguan är uppbyggd i inlägget "Dagens feng shui term" - där vi berättar om Baguan", så kommer här några tips på hur du kan förbättra din karriär eller din livsväg, som man kallar det. Karriär/livsväg-området ligger åt norr, och här följer några andra saker som man associerar det området till:

  • Element: Vatten
  • Väderstreck: Nord
  • Färger: svart, blått
  • Ökar i styrka i kombination med: Metall
  • Bevarar sin styrka i kombination med: Jord (och Eld)
  • Minskar i styrka i kombination med: Trä

Området aktiveras av dig som vill ha bättre lycka i yrkeslivet och om du vill förbättra dina möjligheter att komma vidare i karriären. Även du som driver ditt eget företag kan ha nytta av att aktivera det här området, ja alla kan egentligen dra nytta av att aktivera det här området.  

Elementet som dominerar i det här området är vatten. Vattenelementet kan ökas med hjälp av mer vatten och förstärkas genom att lägga till metall. Vatten symboliseras av bilder på vatten, hav, sjöar m m, den svarta och mörkblåa färgen, en vattenfontän i minitatyr för inomhusbruk eller varför inte ett akvarium.

I det här området bör alltså trä, växter och långa objekt tas bort eftersom de har en förmåga att inaktivera området. I Kinesisk elementlära anser man att trä (växter och blommor) suger upp vatten.

Du kan också aktivera det här området genom att lägga till metall.

Området för karriär och livsväg ligger i Norr om du tar ut väderstrecken eller vid huvudingången om du inte gör det. Vi rekommenderar den skola inom Feng Shui som inte tar ut väderstrecken utan som utgår från huvudingången.

Texten är hämtad från www.twice.se

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2009-12-11 12:43 #1 av: JohannaMax

Vilken bra artikel! Tack!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-12-12 17:55 #2 av: Clary

Vassa hörn och saker av keramik ska man också undvika här.

Det finns också en koppling till kroppen. Njurar, blåsan, ben och hår hör till denna del av baugan.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2012-04-24 20:59 #3 av: szirius

puttar upp till angel3Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.