Annons:

Feng Shui - Vind Vatten

 

Egen härd är guld värd. Det gamla ordspråket som lyfter fram syftet med den här sajten. Ditt hem är egentligen den enda plats där du vistas dagligen, som du har rätt att utforma helt efter egen smak.

Här ska du sova och äta, självklart koppla av men ändå kunna utföra nödvändiga arbetsuppgifter. Man bör ju också utforma boendet så att det blir praktiskt - som ju är förutsättningen för att du ska kunna sköta alla dagliga sysslor, tillsammans med välbehövlig avkoppling på ett så smidigt sätt som möjligt.

Vi som arbetar med den här sajten kommer att fokusera på Feng Shui, en inredningsform som är starkt på frammarsch men det finns också plats för andra smakriktningar på sidan.

 

Inom Feng Shui, som betyder "vind, vatten", inreder man sitt hem i syfte att den så kallade Qi kraften ska få fritt flöde och kunna avge sitt "qi", sin kraft, till dem som vistas i hemmet. Qi är kinesiska och kan fritt översättas med livskraft eller livsande.

I naturen, där man finner den starkaste Qi-källan, hämtar man också inspirationen när man inreder ett hem enligt feng shuin's principer. Man använder ofta växter, stenar och vatten för att skapa den inre balans som är kännetecknande för ett hem i full harmoni med Qi. De inredningsdetaljer man hämtar från naturen, skall sedan harmoniera med de mer praktiska detaljerna i hemmet för att få en praktiskt användbar funktion.

 

På sajten kommer vi att ta upp betydelsen av färg, form och olika material när vi inreder, för att skapa en harmonisk helhet. För dig som inte har råd med större renoveringar ger vi enkla tips på hur du kan öka flödet av Qi genom att städa bort gammalt skräp, eller möblera på ett sätt som också ökar qi-flödet.

Vi hjälper dig med praktiska detaljer som hur ljuset kan förändra intrycket av ett rum och harmoniera med qi, eller hur du bör sitta för att känna dig trygg när du arbetar, hur sängen skall vara placerad för bästa nattsömn och så vidare..

Ingen av oss som driver sajten har någon egentlig utbildning inom ämnet, utan vi arbetar med det här enbart för att vi tycker det är roligt och intressant.

Jag, Tora är sajtvärd och Szirius, Terkina och Clary mina medarbetare Flört

 

Välkommen in till oss hälsar,

 

Tora    Clary    Szirius    Terkina