Feng Shui termer

En riktnings fråga

2014-03-26 08:50 #0 av: [Bettanbop]

Hej alla vänner Vinkar

Jag har varit med er ett tag men det är nog första gången jag  skriver Förlägen

Vissa grejer känns jättesvåra att förstå, som t.ex. kompass riktningar och andra riktningar.

Läste en tråd om att man skulle ha städat i sydvästra hörnet som då skulle vara det vänstra hörnet i rummet längst från dörren till rummet. Där kunde man ställa en klöverblomma eller gräs. Hänga en tavla med rinnande vatten osv. 

Men det som förvirrade mig var just vilket hörn är det egentligen ni menar? För det vänstra rums hörnet kan ju vara i olika väderstreck beroende på hur rummen ligger.

Det här med Feng Shui är spännande, men jag känner mig som en blindgångare Lipar Anmäl
2014-03-27 09:20 #1 av: Torahzen

Ja det där med riktningar är spännande och jag är inte helt på det klara med det. Men jag har nu fattat att antingen så lägger man en bagua för hela huset/lägenheten eller för varje rum. Bestäm dig för ett sätt. Vill du boosta tex ekonomi så ska du se ut ett område. Inte det sydvästra hörnet i alla rum.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-03-27 11:36 #2 av: szirius

Oj, vad du förvirrar mig nu Torah Gapskrattar.

Man kan lägga en bagua för hela huset OCH för varje rum, och tom för ett skrivbord. Bagua är ett energimönster som både kan ses i en större helhet över en stor plats men även över mindre enheter. Så man kan absolut förstärka varje hörn i varje rum - om man vill.

Det som man däremot får bestämma sig för,  (här går lärorna isär) är om man utgår enligt väderstrecken eller ingången. 

Jag har valt, och de flesta rekommenderar, att utgå från ingången. Det betyder att även om man talar om "sydvästra hörnet" så är det utifrån var ingången är. ( antingen till huset/lägenheten eller till rummet, beroende vilken bagua du gjort)

Om jag vill förstärka hälsan, så kan jag dels utifrån en bagua på hela huset, se till att ha hela det området rent och flödande , sedan kan jag DESSUTOM förstärka hälsohörnet i varje enskilt rum.

Ingången till huset kan ju ligga åt ett håll, medan en ingång till tex sovrummet går åt ett annat håll. Då får man vrida baguan så att sovrumsdörren ligger neråt, ifall man vill göra en bagua för sovrummet.

Om man utgår ifrån ingången, så ska man alltid vrida baguan så att dörren ligger nere ( se bild)

Hmm...Funderarantar att det även här finns flera läror här, för vad jag har lärt mig är att man då ska "tänka" att ingången ligger i syd, och det betyder då att välståndshörnet alltid är i nordvästra hörnetGaleninte sydvästra som du skriver Thora. Enligt det du skriver, så tänker du att ingången ligger i nord, eller?( För mig känns det helt bakvänt, men det är ju bara för att jag utgått så länge från att tänka att dörren ligger i syd)


Hoppas att jag inte har förvirrat er ännu mer nuGapskrattar

Kolla på bilden!
Anmäl
2014-03-27 16:20 #3 av: Amandla

Det jag läst mig till är att ingången ska ses som att den ligger i norr... så det är vad jag utgår ifrån i mitt hem.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-03-27 20:48 #4 av: [Bettanbop]

Tack för att ni delar med er av era tankar Tummen upp

Men ärligt talat vet jag inte om jag vart så mycket klokare så berätta gärna mer Glad

Hälsohörnet lät intressant, berätta gärna mer om det också, och vad men ska tänka på där och ha där Tummen upp Anmäl
2014-03-27 20:54 #5 av: szirius

# 3 kan kanske vara så Amandla, att det är olika beroende på vilka böcker man lästGalen. jag kanske skulle ha hållit tystGapskrattarTyst

# 4 jag ska se om jag hittar gamla trådar att putta upp till dig, vet att det finns en hel del härinne Glad

Anmäl
2014-03-28 08:56 #6 av: Torahzen

Det finns olika läror och när jag gick kurs nu i februari så frågade jag just om baguan för jag har den inte riktigt klart för mig, även om det är klarare.

Jag fick förklaringen att det blir bara rörigt om man aktiverar tex ekonomihörnet i varje rum. Det bidrar dessutom till en obalans på lång sikt då alla områdena måste finnas med för att uppnå balans. 

Pröva gärna att boosta tex ekonomi "överallt" ett kort tag och känn hur det känns.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-03-28 10:18 #7 av: szirius

# 6  Åh, vad kul att gå kurs!  Vill du inte skriva lite artiklar om vad du lärt dig och lägga in Glad. Det där har jag tex aldrig hört förut, att det kan bli rörigt och skapa obalans att förstärka varje hörn. Fast - jag tror ju på att rent allmänt ha ordning och rent överalltSkämtar, så jag brukar inte boosta vissa hörn specifikt - däremot ifall nåt inte funkar, kan man kolla hur det ser ut just i de hörnen o rensa lite extra.

Jag har nyss skurat balkongen uppe - den ligger faktiskt i hälsoområdetFår idéPartajar

Anmäl
2014-03-30 20:54 #8 av: Torahzen

Ordning och reda överallt låter som den bästa balansen.

Jag har mycket omkring mig nu, men såklart att jag delar med mig.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-03-30 21:50 #9 av: szirius

# 8 jag vet det vännenHjärta, ta det när andan faller på och inspirationen dyker uppKramas. Tänkte att du kanske har anteckningar på datorn som är lätta att bara kopiera ihop? Våg

Anmäl
2014-03-31 11:21 #10 av: Torahzen

Jag har en pärm med bilder och anteckningar. Jag kan plocka lite därifrån.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-09-17 12:46 #11 av: ordningikaoset

Hej alla fina. 

Har ett problem med förhållande området i min lägenhet. Har nu ett par mandarinänder stående i sv som består av ett fönster, så fönsterbrädan. Hörnet i förhållande arean består av en fusköppenspis som fanns när jag köpte lägenheten, faktiskt riktigt mysigt, men det står ju i hörnet och hörnet ligger i syd enligt geografiskt. Om man nu behöver boosta ett hörn som detta, men samtidigt ligger det i syd, samtidigt som mitt kua nummer är 6, vilket är förlust i väderstrecket syd som då är hörnet....suck.....har verkligen tänkt på det här och undrar hur jag ska göra.....vad är egentligen viktigast att ta hänsyn till för att lyckas?? Förhållande arean behöver boostas på något sätt.....men hur?? 

Tacksam för svar och råd. 

Anmäl
2014-09-17 21:57 #12 av: Torahzen

Min första tanke är en fråga: Vad betyder mandarinänder för dig?  För att boosta kärlek är det bra att placera ut saker i par. Mandarinänder är en typisk kinesisk symbol. Det gäller för dig att hitta en symbol som betyder mycket för dig. Skulle du av någon anledning samla på porslinsgrisar. Då skulle jag föreslå att du sätter två kärleksfulla grisar där (jag lovar att det finns!. Förstår du mitt exempel?

För att reda ut hörnet behöver jag vara piggare... Jag återkommer en annan dag. Någon annan får gärna kommentera!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-09-20 13:55 #13 av: ordningikaoset

Tack Torahzen.
Mandarinänder är vackra, men jag förstår din punkt. Då är det nog drake-Fenix par, men hörnet är fortfarande stort ? Tills dess får det stå i fönstret som ändå geografiskt ligger i sw, men halva fönstret är framtid/barn o andra halvan relationer. Vore snällt ifall någon orkar reda ut det för mig, vad som är viktigast, se mitt tidigare inlägg.
Trevlig helg.

Anmäl
2014-09-25 21:02 #14 av: Torahzen

Hejsan! Jag har inte glömt bort dig. Det har bara varit mycket nu. Jag tror jag får kolla nästa vecka när jag ska gå feng shui kurs!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-06 18:36 #15 av: ordningikaoset

Det vore riktigt snällt Torahzen om du kunde hitta svaren, tack.

Anmäl
2014-10-08 14:37 #16 av: ordningikaoset
karta-ver-min-lgenhet.pdf

Såhär ser min lägenhet ut........vore snällt om någon kunde förbarma sig och råda mig angående tidigare inlägg, tackFörlägen

Kanske inte går att lägga in bilden, vi får se.......

Anmäl
2014-10-08 21:31 #17 av: Torahzen

Hej ordningikaoset!

Jag känner till kua-tal. Det har vi inte pratat om på denna kursen (kanske kommer det senare). Lägg det åt sidan så länge.

Som jag förstår det så ligger din lägenhet  på diagonalen i geografisk sydlig-nordlig riktning.  Då ligger området i Ba gua området för framgång med elementet eld. Så det är bra med en öppen spis här. Se till att hålla spisen fräsch. Du kanske inte tänder en brasa här, men tänd lite ljus. Som du har ritat så ser spisen inklämd i hörnet. Går det att flytta lite på sofforna lite?

Hur mycket av eld-element har du här förutom spisen? Det är saker i rött-rosa, triangelformer, djurmönstrat.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-08 21:39 #18 av: Torahzen

Din fråga gällde relationer. Det området hamnar i fönstret och en del av sängen. Det är bra med jordelementet som fyrkantiga former, naturfärgat, lite rosa,  saker i par. Jordelementet förstärks av trä vilket är höga avlånga former (gardiner) och gröna växter.

Är det en dubbelsäng? Det ser ut så. Är det bäddat för två? Är typ halva garderoben tom för att ge plats åt en sambo? Finns det handdukar för två? 

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-08 21:41 #19 av: Torahzen

Vill du har fler synpunkter har jag lättare att kommentera foton. Kan du skicka pm om du inte vill lägga ut här?

Din enkla ritning duger gott, Däremot skulle det underlätta också med en "riktig" ritning med exakta väderstreck. 

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-09 06:24 #20 av: ordningikaoset

Hej och tack för återkoppling.
Tyvärr hamnade min riktning åt fel håll när jag scannade in den till pdf, så ingången är i karriär-livsväg men har väderstrecket nordwest, hela den väggen är nordwest, duschhörnan är norr och fuskspisen ligger i syd men också i förhållande arean. Sofforna går att flytta lite. Har 2 statyer samt ljusstakar på fuskspisen. Fönstret sydwest om fuskspisen har jag ett par mandarinänder. Ja sängen är 140 bred, kuddar många då min yngsta dotter är hos mig då och då.
Ska försöka fixa foton ikväll och kan lägga ut sen.

Ha en fin dag💕

Anmäl
2014-10-09 08:46 #21 av: Torahzen

Blev de geografiska väderstrecken rätt på kartan? Det är viktigast för mig, så räknar jag ut områdena efter det.

Är det FÖR många kuddar kanske det inte finns plats för partner?!?

Jag ser fram emot foton!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-09 10:51 #22 av: ordningikaoset
ny-rtt-ritning-ver-lgenheten.pdf

Hej igenFörlägen

Nej då, inte för många kuddar.

Här kommer min ritning från rätt håll och med pilar som förtydligar lite kanske, samt att foton kommer ikväll.

Tack snälla för din tid och engagemang

Anmäl
2014-10-09 10:52 #23 av: ordningikaoset

Äsch blev fel håll i alla fall, bilden skall vara liggandes A4..........Galen

Anmäl
2014-10-09 10:57 #24 av: Amandla

Kan den här tråden vara till hjälp med problemet felvänd bild?

http://support.ifokus.se/discussions/542eb9028e0e74587c006dae-upp-och-ner-vanda-bilder?discussions-1

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-10-09 18:52 #27 av: ordningikaoset

Såhär ser hörnet , området relationer ut efter bagua kartan över lägenheten, hörnet ligger enligt väderstreck i söder.

Anmäl
2014-10-09 18:54 #28 av: ordningikaoset

Hehe jösses upp och ner, men man ser ändå........
Nästa bild är fönster i sydväst. Blir nog också upp och ner då,......ber om ursäkt för det.

Anmäl
2014-10-10 22:52 #29 av: Torahzen

Bilderna blir åt rätt håll när man klickar på dem!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-10 23:15 #30 av: Torahzen

Det är redan sent på kvällen så jag ska se vad jag kan tänka ut...Funderar

Gardinerna ser ut att vara ljusrosa/lila. Det är bra. Lampskärmarna har lite av triangelform, också bra. Röda ljus är också eld. Fönsterlamporna och ljus är också eld såklart. Likaså människofigurerna på spishyllan. Om du vill ha mer eld så kan en fårskinnsfäll passa fint.

Eld gynnas av trä, dvs avlånga former som gardinerna, de stående fönsterlamporna och kaminens form. Gröna växter räknas också till trä, ta gärna fram dem istället för att gömma dem bakom gardinen.

Eld hämmas av vatten-element som glas. Du har ett glasbord, fin ljuskrona och flera ljuslyktor och ljusstakarna på spishyllan. Pröva att byta ut dem till träelement. Jag kommer inte på något exempel nu. Kanske något i ljusrosa, lite högre?

I båda fönsterna har du två ljuslyktor med hjärtmönster  på varsin sida om lampan. Sätt dem på samma sida för att para ihop dem. 

Du tar upp att du har problem med kaminen  och relationer. Relationer ligger i området för ena soffan och mot sängen till. Det skulle underlätta med någon till bild på soffbordet och mot sägen. Skicka pm om du vill.

Trevlig läsning ligger på bordet... Den kan jag tänka mig som bra symbolik dels med bilden (någon som får nyckeln till ditt hjärta och det intressanta innehållet Kär)

Nu fick du lite till! Något som du kan tänka dig? Var det svar på dina funderingar?

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-10 23:21 #31 av: ordningikaoset

Vad bra,
Då blir jag ännu mera tacksam för hjälp.
Konstigt, är reikihealare sen mänga år och kan inte känna själv, tror det beror på att jag vill så gärna så önskningarna tar över det Sanna/verkligheten .
Det enda jag grubblar över är förhållandet området,
Fuskspisen som lyser som eld med el, ligger i förhållande utrymmet samtidigt som söder. Och riktigt söder!
Ska jag då satsa sw om fuskspisen eller ta sydwest om baguakartan utan väderstrecken? För annars så blir det sw om baguakartan i ett fönster jag provade när jag flyttade hit, och det gick inte så bra för det påverkade både jobb och förhållande och ekonomin......och allt gick åt ......."
Nu försöker jag bygga upp mitt liv igen........
Mycket kärlek och en trevlig helg❤️❤️

Anmäl
2014-10-10 23:31 #32 av: Torahzen

Man blir gärna hemmablind. Jag har svårt att följa mina egna råd Skämtar.

Jag har gjort en bagua efter var norr ligger. Då kommer spisen i rakt söder som står för framgång. Relationsområdet kommer då till "höger" om spisen.

När man gör en bagua efter ytterdörren, så kallad tre-dörrars bagua så blir det väldigt grovt, och ibland går den inte ens att använda beroende på hur huset/lägenheten ser ut. Områdena kommer rätt bredvid varandra, men inte i rätt väderstreck. Nu när jag har lärt mig lite mer så föredrar jag kompassbagua, alltså efter de faktiska geografiska väderstrecken. Utan att ha varit på plats och kollat med en faktisk kompass mot en byggritning med exakta mått, är detta det bästa råd jag kan ge. kika gärna på någon tråd om baguan.

När du prövade att göra "relationer" i fönstret, var det i fönstret till höger om spisen? Vad hände? Vad kändes fel? Något annat i lägenheten kan vara obalanserat så det spillde över här...

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-11 10:40 #33 av: ordningikaoset

Hej igen,
När jag provade i fönstret mittemot sängen som ligger i sydost och till vänster om fuskspisen , så blev det inte bra , men det kan ju ha varit personen och situationer som inte var rätt. Tar lite mera foton sen och lägger ut, både med sängen ute och inne i skåpet.
Ha det gott så länge och tack.

Anmäl
2014-10-11 11:51 #34 av: ordningikaoset

Sydost fönstret till vänster om fuskspisen.

Anmäl
2014-10-11 11:53 #35 av: ordningikaoset

Sydväst fönstret till höger om fuskspisen.

Anmäl
2014-10-11 11:55 #36 av: ordningikaoset

Sydost men karriär,framgång enl, baguakartan .

Anmäl
2014-10-11 11:56 #37 av: ordningikaoset

Sängen framme ur sängskåpet, ligger i hjälpare, vänner och är nordväst.

Anmäl
2014-10-11 12:00 #38 av: ordningikaoset

Sängen bakom spegeln, var hel spegelvägg (skjutdörrar) men målat över 2st blev för mycket energier som studsade. Är ju en etta, så man får göra så gott man kan.
Vore skönt att hitta rätt bara.
Ha en fin lördag.

Anmäl
2014-10-11 15:37 #39 av: Torahzen

Fönstret mittemot sängen ligger inte i relationsområdet, utan i rikedom och välstånd. Så blir det eftersom det är en liten lägenhet.

Tack för bilderna! Jag ska kika in lite mer senare.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-11 15:40 #40 av: ordningikaoset

Tack❤️
Hörs senare😃

Anmäl
2014-10-11 17:03 #41 av: ordningikaoset

Har ett par som består av staty Fenix och staty Drake, men vet faktiskt inte vart jag skall ställa dom nu??
Ställt kinesiskt träd med symbol pengar och ädelstenar till blad i vänstra fönstret och min stora peningaträd då det fönstret nu är rikedom 😳. Höger fönster statyerna man o kvinna samt ljusstakar. Fuskspisen 2 stora, höga röda ljus med 2 staty hästar.
Sen tog det lite stopp........känns lite skakigt, märks att man rör om i energierna.
Hoppas på det bästa.✨😇

Anmäl
2014-10-11 18:28 #42 av: Torahzen

Känner du redan av energierna? Spännande! Då ska du ta några få ändringar i taget om det blir för svajigt för dig.

Fenix och drak-statyerna kanske du kan vänta med. Det blir lite fullt på spishyllan med hästarna. Pengaträdet blir bra i det vänstra fönstret. 

Har du bytt ut glasskålarna, glaslyktorna på bordet? Glas är vattenelement och står även för känslor. Eftersom du är känslig kanske du ska dra vattenelement rent generellt. En tanke bara. Vad tror du om det?

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-11 18:52 #43 av: ordningikaoset

Det är lotus blomma 2st i glas samt kosta bodas hallon 2st för värmeljus som står på bordet, samma på matbordet i köket, har inga andra. Dom vita i trä med hjärtan har ju glasbehållare inuti för värmeljus dessa har jag 4st. Kristall kronan fick jag i somras en 50-års present från min mor och den har äkta guldöverdrag.
Kan ta nya bilder så får du se, ser ut lite som om man placerar saker för syftet och inte för att det ska se fint ut.........blir snurrig på det, men tror att det behöver se fint ut också och i balans.
Ser fram emot dina åsikter på nya bilder o råd, tack❤️

Anmäl
2014-10-11 19:00 #44 av: ordningikaoset

Vänstra fönstret?

Anmäl
2014-10-11 19:01 #45 av: ordningikaoset

Högra fönstret?

Anmäl
2014-10-11 19:02 #46 av: ordningikaoset

Spishällen?

Anmäl
2014-10-12 11:07 #47 av: ordningikaoset

Godmorgon alla fina,
Tror jag överanalyserade och flyttade allt med utgångspunkt att fuskspisen är framgång och söder, och nu känns det inte bra, lugnet och harmonin som fanns innan känns inte längre.
Ändrar tillbaka alla de andra områdena, men behåller råden och ändringar i relationsområdet, det var ju där det behövdes ändras.
Det blir nog bra, då har jag också lite hänsyn till mitt kuanummer 6 och att jag är drake.
Sen tror jag att när det är lite svårt att ändra, så är det för att man själv inte är redo för den förändringen eller att livet inte hunnit dit ännu, därför blir det så starkt motstånd som man kan känna.
Bra och positiva förändringar ska ju ge en känsla av frid och glädje, man bara vet liksom......kommer dit, men tar mindre steg bara.
Tack Torhazen för all din hjälp, tar till mig det som rör fönstret sydväst och ska minska på glassaker då jag är HSP, high sensitive person. Stor kram och ha en bra söndag❤️

Anmäl
2014-10-12 20:35 #48 av: Torahzen

Den bästa på att avgöra är du själv, bra att du lyssnar på dig själv. Känner du för stort motstånd, då är du inte redo. Jag är själv HSP.

En sista kommentar. Jag ser att det är bjälkar i taket, sitter eller ligger du rakt under någon bjälke? bjälkar kan ge tryckande energi som det är bäst att undvika.

kram,
Tora

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-12 21:42 #49 av: ordningikaoset

Hej igen.
Efter mycket motstånd och jag kände att det spelar ingen roll egentligen utan jag ger upp att jag kärlek och lycka via Feng shui, så bara kom det kompromiss lösningar som jag faktiskt kan känna är ok, helt ok och mycket är med från dina goda råd och jag är tacksam.
Ja tyvärr är det fusktakbjälkar och ja jag sover under dom, därav har jag hängt upp prismor ovanför sängen men ska också måla bjälkarna vita, att ta bort dom blir för dyrt och jag klarar det inte själv.
Önskar dig en fin vecka.
Kram Anette

Anmäl
2014-10-13 19:12 #50 av: Torahzen

Pröva under en tid och se hur det känns. Det vore bra att måla takbjälkarna vita. Är det tänkbart att sätta en mobil som ser ut som en spiral så det känns som att spiralen trycker bjälken uppåt?

Jag önskar dig en fin vecka också! Sol

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-13 21:54 #51 av: ordningikaoset

Ja det är så jag gjort med prismorna ovanför sängen, egen hemmagjord mobil där prismorna hänger som i en spiral.....😊
Nästa lön blir det måla 😇
Första dagen med stora och små förändringar......var riktigt pest på jobbet och jag dränerades fullständigt på all energi, har bara suttit hela kvällen......suck. Men jag ska inte ha mina saker på det gamla sättet för att andra ska må kung, dom får vänja sig vid att det står för mitt liv nu😉
Håll en tumme är du snäll😇
Kram✨

Anmäl
2014-10-13 22:25 #52 av: Torahzen

Jag håller båda tummarna för dig! Styrkekramar! Kramas

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-13 22:27 #53 av: Torahzen

Hämta styrka från dina hästtavlor. De ger bra kraft. Försök rensa så du har så lite saker som möjligt framme, utan att det känns sterilt. Som HSP så r det lätt att bli distraherad och splittrad energimässigt. 

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-13 22:41 #54 av: ordningikaoset

Tack o godnatt, helt slut o måste försöka sova o glömma denna skitdag. Inte lätt men du vet hur det är.
Kramar😇😴💤

Anmäl
2014-10-27 16:01 #55 av: Torahzen

Nu har jag gjort en liten ommöblering här hemma. Oj, vad det tog på. Jag flyttade på en soffa och ett piano. Dammtorkade i fönstret, tavelramar och lite smått. Mattorna åkte ut för att skakas. Några väskor med arvegods flyttades.

Jag blev helt darrig! Även om det mest var helt vanlig städning så reagerade jag själv på min egen reaktion...

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-10-27 16:24 #56 av: ordningikaoset

Mmmm ibland kan det hjälpa att öppna lite fönster så energierna lugnar sig lite eller gå ut på promenad.....😊
Nu har färgen köpts och denna veckan målas takbjälkarna.......förbereder mig så gott jag kan för det kommer kännas😊
Ha en fin vecka allihopa💕

Anmäl
2014-10-27 21:21 #57 av: Torahzen

Jag tog ändå många pauser. Nåja, det var väl lärorikt på sitt sätt.

Lycka till med målningen! Öppna fönster är bra vid målning för luktens skull. Det visste du säkert, men jag ville bara påminna.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-11-16 19:43 #58 av: ordningikaoset

Hej, det var ett tag sen, men nu är alla takbjälkar i hela lägenheten målade vita. Dunderförkylning men det ingår när man ändrar.........
Har ett kinesiskt konstgjort träd med löven som är olika ädelstenar för pengar, nu är frågan vart jag ställer den, om den ska stå i west i mitt bästa område, så blir det i ett hörn i en stängd garderob....känns sådär.....annars kanske vid mina hästtavlor som är sydost? Vad säger ni?
Ha en fin vecka✨💕

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.