Etikettfilosofi
Läst 28635 ggr
[Torahzen]
2012-10-07, 21:54

De fem djurens positioner

Eeeliin har skrivit en sammanfattning om den fem djuren och hur vi kan se om vi är i balans medvåra omgivningar.

De fem djurens positioner

Läran om de fem djurens positioner är en gammal kinesisk teori om hur det ska se ut i våra omgivningar för att vi ska känna att det är balans runt om oss. Läran användes från början när man bestämde var man skulle placera sitt hem, men vi vill ju även ha balans inne i hemmet. Jag kommer skriva utifrån position och inte enligt vädersträck. Det finns båda varianterna, men jag har valt att ta upp denna eftersom det är enklare och mer anpassningsbart. De fem djuren är draken, fågel fenix, ormen, sköldpaddan och tigern.

Ormen är centrum, dvs. själva huset om det är storskaligt, eller din position på olika ställen i ditt hem, vilket är det jag kommer utgå från i resten av texten. Om du ligger i din säng är sängen ormen, om du sitter i en soffa är soffan ormen etc. Ormen symboliserar intelligens och beredskap.

Fågel Fenix är rakt framåt och förknippas med rött. Den symboliserar framtiden och ett öppet sinne, därför bör man ha mer luft framför sig än bakom sig. Fågel Fenix element är eld, och förknippas med röda färger.

Sköldpaddan finns bakom dig, med ett skal som symboliserar skydd. Det är därför man inte ska sitta med ryggen mot en dörr, och helst inte ett fönster heller. Sköldpaddan förknippas med svart och former som är oregelbundna eller vågiga. Det kan vara t.ex. en sänggavel, en ganska hög byrå, en vägg eller en hög rygg på en fåtölj. En bokhylla kan både vara bra och dålig, då man kan få känslan av att den välter över sig. Det bästa sättet att ta reda på om en bokhylla är bra att ha bakom sig är att känna på den och kanske sakerna i den. Om man själv känt att den är stabil så vet ens undermedvetna det sen, och den känns stabil nog att ha bakom ryggen. Sköldpaddan bör inte vara för nära ormen/dig. Sköldpaddans element är vatten.

Draken är en väktare på din vänstra sida, som symboliserar inspiration och hjälpfulla människor. Den bör vara representerad av en hög möbel ganska nära ormen/dig. Drakens element är trä och förknippas med gröna färger.

Den Vita Tigern står för styrka, kraft och ambition. Tigern finns på din högra sida och bör vara representerad av en möbel som är lägre än den på din vänstra sida. Den kan även symbolisera aggression om den dominerar för mycket över draken. Tigerns element är metall.

[Foto av drake i Mannaminne]

  • Redigerat 2020-09-25, 20:00 av Niklas
MissInAction
2012-12-16, 00:31
#1

Åh det här låter jättespännande!!
Jag tyckte att mycket "stämde", men samtidigt så tror jag att jag nog inte förstår vad det handlar om Tungan ute

Vad betyder de här djuren? Är det till exempel så, att oavsett var i min lägenhet jag befinner mig, så har jag sköldpaddan bakom mig och fågel fenix framför?  

Det jag menade med att det känns som att det stämmer.. exempelvis har jag alltid föredragit att ha mer luft framför mig än bakom, och varit noga med vad jag har bakom mig. Dörrar och fönster är så gott som förbjudet för det känns obekvämt.

Är jag inne på rätt spår, eller är detta något helt annat? Glad

Och finns det något mer att säga om Ormen? Om det är var jag befinner mig, kan jag på något sätt förstärka på ett positivt sätt?


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

[Torahzen]
2012-12-16, 18:31
#2

Jag tycker att man kan tillämpa det på alla platserna i hemmet: stolen vid köksbordet, favoritplatsen i soffan, i sängen, vid skrivbordet.

Jag får kolla upp hur man kan förstärka djuren. När det gäller ormen så kan jag tänka mig att hålla platsen öppen och med låga möbler.

Någon annan kanske vet?

MissInAction
2012-12-16, 19:29
#3

Det var verkligen intressant! Ska försöka hitta mer information om det här Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Älvan
2014-03-07, 08:38
#4

Tack. Det var roligt att läsa om djuren. Om man inte tänker på djuren som möbler var det spännande att jag nyligen råkat placera en tavla med en grön drake där jag tidigare hade överbelamrad hylla o grejjer överallt. Nu en vit vägg o tavla. Intressant är att jag råkat sätta den exakt i mitten av min lägenhet i frid/balans. Vad tror ni om det?

[Torahzen]
2014-03-07, 09:30
#5

Det låter mycket bra att du rensat området för balans. Ger dig draken känslor av frid och harmoni så är det toppen!

[NeferNefer]
2015-08-14, 12:15
#6

Mycket intressant! Jag ska kolla runt i huset och se om jag kan flytta om lite för bättre flöde 👍

[Torahzen]
2015-09-06, 09:18
#7

Det är bra det Nefer! 👍

Upp till toppen