Etikettinredningstips
Läst 8074 ggr
Tuva-Lena
2009-01-16, 02:04

Praktiska lösningar i hemmet:

Entré (trappa, farstukvist): Framsidan av ditt hem är som ditt ansikte och ytterdörren symboliserar munnen. En välkomnande entré betyder mycket för hemmet och bör formas med stor omsorg.

Endast en dörr och en trappa bör användas som entré - två trappor blir t.ex. som två tungor och enligt Feng Shui kommer då husets folk att leva i osämja och oenighet.

Här bör inte soppåsar trängas med avsparkade smutsiga skor utan man bör sträva efter en rofylld, prydlig och positiv atmosfär, gärna med vackra levande blommor(gärna liljor) och ett vindspel. Är detta område belamrat med saker kan det hämma det flöde av möjligheter som kommer till dig och hindra dig från att göra framsteg. Ett par lejonstatyer eller andra "kraftsymboler" vid trappfoten anses skydda huset och bringa lycka till den familj som bor där.

Hall:

Hallen är det första man ser då man kommer in i ett hem - den ska vara vacker, ren och inspirerande. Den bör inte heller översvämmas av prylar, vilket ger ett rörigt och kaotiskt intryck.

Ytterdörren ska gå att öppna helt, utan hinder, varken på ut- eller insidan. På handtaget kan en liten bjällra eller tre små mynt hängas - bjällran lockar tur och framgång till huset medan mynten ger penningtur inne i huset.

Ett apelsin- eller limeträd fullt av mognande frukter, symboliserar växande lycka och framgång. Dessa brukar ställas innanför entrédörrarna till kinesiska hem under årets första 15 dagar för att symbolisera en givande start på det nya året. Om man inte har tillgång till ett sådant träd får en aromalampa, med motsvarande dofter (apelsin, lime och vanilj = likn. doft som citrusträdens blommor), symbolisera detta.

Källa: www.hos.sandnet.se

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
2009-01-16, 21:29
#1

För att dra tur till huset kan du hänga tre kinesiska mynt, de som har en fyrkant i mitten, trä ett rött siden band genom dem och häng dem på insidan på dörrhandtaget.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Tuva-Lena
2009-01-17, 02:12
#2

Var får jag tag i kinesiska mynt..? Kan du göra en avstickare till Kina nån gång när du ändå är i Indien Clary? Flört Låter så näpet i alla fall.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

april4
2009-01-17, 08:25
#3

Undrar om inte dom här små kina affärerna säljer. dom har ju lite blandade varor. Annars vet dom säkert var du kan få tag i dom.

Clary
2009-01-17, 08:28
#4

Jo men visst, är ju så nära Flört men det finns butiker på nätet som har sådana och jag vet även en del butiker i Stockholm som har lite blandat asiatiskt. Givetvis ska jag kolla när jag åker ner men jag kan inte påminna mig att jag sett några där.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

[Hellas]
2009-01-17, 13:03
#5

De finns att beställa på nätet, tex. här:

Amuletten, kinisiska lyckomynt

[Hellas]
2009-01-17, 13:07
#6

Det är även vanligt att man i Kina hänger ut bilder på Kinesiska gudar utanför ytterdörren som främst kanske beskyddar hemmet men även drar till sig lycka.

Källa. Micke, min make *S*

Fast jag bor i bostadsrättslägenhet så jag tror inte att vice värden tycker det är ok att hänga upp avgudabilder på Kinesiska gudar

Tuva-Lena
2009-01-17, 14:17
#7

#3 4 5 Tackar! Då får jag beställa några när jag har hela konceptet färdigt.. :) Folk i byn kommer att tro att jag blivit buddhist, redan nu hänger diverse vindspel och pinglar utanför huset.. Glad Tänk er då om jag ställer en jättedrake i trädgår'n! Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

[Hellas]
2009-01-17, 14:44
#8

På denna sida ser man hur de kan bindas:

http://www.amuletten.net/index.php?cPath=54

Tuva-Lena
2009-01-17, 14:48
#9

Jättefina var dom Hellas!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Tuva-Lena
2009-01-17, 15:59
#10

Har kompletterat artikeln med lite mer info om hallen också. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Upp till toppen