Etikettkropp-själ
Läst 15472 ggr
Clary
2011-10-30, 11:04

Höst och vinter

Nu är det dags att fylla våra hem med ljus och värme inför den kalla perioden.
 Förr var det viktigt att lägga på mattorna, byta till vintergardiner och att göra det mer ombonat och lite av det har vi ju kvar.

Höst/vinter innebär att det blir mer yin så det är mer yang som behövs. Mustiga färger i varma toner och naturligtvis levande ljus gör att det blir mjukare och mysigare.

Några av oss ser kanske hösten som ett tillfälle att rensa ut det gamla för att kunna vila under vintern och starta upp våren med nya krafter. Det är inte så dumt att kunna starta det nya året med ett välrensat hem för att kunna njuta helhjärtat åt våren.

Det är också viktigt att ägna tid till dig själv, ett fotbad, en god bok, saker som fyller på din energi.

Jag kommer ihåg en reklam för träning för länge sen, där någon sa "ge mig en kvart om dagen" så mitt tips till dig är att du ger dig själv en kvart om dagen som är bara din!

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

szirius
2011-11-08, 23:36
#1

Låter lite lite med bara en kvart om dagen för sig självFlört. Utan småbarn som pockar på uppmärksamheten hela tiden längre har jag kanske blivit "bortskämd" med tid. Vill gärna ha en timme på kvällen iaf.Och yogastunden på morgonen såklart! Och 10-kaffet i lugn och ro, hahahaTungan ute

Kinesisk filosofi handlar ju om att följa den naturliga rytmen, och den ÄR faktiskt att gå ner i tempo under den mörka tiden, för att fylla på batterierna. Tyvärr är samhället inte uppbyggt så, och kroppen blir också lurad av artificiellt ljus. Dessutom äter många superpreparat för att hålla sig ständigt pigga…jag kan ifrågasätta detta. Att vilja hålla sig frisk är en sak, men kroppen behöver få ta igen sig vissa perioder.

Lyssnar vi inte på detta behov tar vi ut oss. Att vara trött när våren kommer är ett tecken att man inte vilat tillräckligt under höst o vinter!

Så mitt tips är LAGOM. Dessa månader inför jul: gör det som känns KUL, tacka nej till resten. Man behöver inte gå på glöggträffar varenda helg tex.Dra ner på julklappshetsen och våga ifrågasätta den i familjen - kanske alla har längtat efter det? Huvudsaken är att träffas -utan krav.

BALANS är a och o inom feng shui - nåt vi mer eller mindre behöver öva på att finna, eller hur?Flört

frodig
2011-11-17, 08:45
#2

Vilka kloka och goa ord från er Clary och Szirius Glad!

En tanke jag skulle vilja lägga till är att om man tar sig tid för sig själv till vardags så kan en kvart om dan kännas väldigt lite,'

men om man inte fått in ens den kvarten så är det en bra början att starta där.

Jag har mött vänner genom åren som använt endast en kvart om dan för att åstadkomma långsiktiga underverk, inom olika områden - musik, yoga, meditation, qigong, promenader, upprensning av hemmet, osv Glad

Jag har själv startat där, och omstartat och envist upprepat…

så jag brukar vilja ingjuta den tryggheten hos den som inte är säker på om dom klarar…

Jag önskar er alla en god dag idag Skrattande!

Pagan
2011-11-18, 23:01
#3

ja det där med omstart känner jag igen frodig. Lätt att åsidåsätta sina egna behov.

En kvart om dagen - Paolo Roberto har en bok om träning med ungefär den titeln. Den boken har jag köpt, ser ju tjusig ut…….men inte läst änSkäms

Denna höst ska jag föröka anamma lugnet. Denna vecka har det varit väldigt mörkt ute, grått & trist. Ingen sol att tala om. Då är det lätt att tappa sugen. Jag kör med D vitamin i höga doser, mycket levande ljus, målar och fejar nere i källaren (håller på att bli en följetong - men trevligt)

Jag har inte kommit mig för att köpa höstväxter till krukorna eller lyktor att sätta på trappan, men inspirationen kanske kommer. Känns bara så overkligt att första advent är redan nästa söndag.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

MissInAction
2012-09-14, 23:34
#4

Mycket bra tips! Cool
Själv har jag precis accepterat att det är höst nu. Det tog verkligen emot de första veckorna när jag insåg att sommaren inte kommer att komma igen. Samma visa varje år. Men nu så… nu ser jag fram emot ljus och värme i höst Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

[Torahzen]
2012-09-15, 21:13
#5

Japp nu är hösten här! Sandalerna har jag ställt undan, tvättat upp bikini (som jag använde förra veckan på massage), höst och vinterkläder är köpta till lillan.

Jag njuter nu av lite fina doftljus på kvällen och av den höga klara höstluften på dagen.

MissInAction
2012-09-15, 21:31
#6

Haha, ja doftljus har jag bunkrat upp med nu under sommaren! SkrattandeTrädgårds-doftljuset är precis slut och nu ikväll har jag börjat på ett Strawberry Buttercream-ljus, ljuvligt! 

Luften är jättebra nu, ja. Får verkligen passa på att vara ute så mycket man kan och orkar Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Pagan
2012-09-16, 13:45
#7

hm ja boken var det ja, fortfarande lika snyggt omslag och olästSkäms

Doftljus är jag beroende av under vintertid. har även inhandlat en aromalampa. Lite goa plädar står på önskelistan, gosiga tofflor hade ju inte varit fel heller.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

redheadgeorgeous
2012-09-16, 18:05
#8

Jag har börjat använda mina mysiga tofflor nu. Har köpt hem lite nya sockor till höst. Ska tvätta upp alla filtar så dom är rena och fina, kanske blir några nya i år som är lite tjockare och lägga undan några av dom jag har och ha som sommarfiltar :)

Har idag plockat fram stora fatet med 3 lagom stora blockljus på och ska fixa lite med färgglada dukar och annat mys i lägenheten. Sedan kanske det snart blir lite höstfix på balkongen så man kan njuta av tea där lite i höst.

Har också börjat att kolla och fixa med min lilla dotters höst och vinterkläder så allt det är klart när det är dags att använda. Hon är nu 2 månader och 2 veckor, så det gäller ju att klä dom rätt.

Så nu sitter och jag och njuter av hösten som kommit och längtar efter alla mysiga höstdagar med ljus, böcker, filtar, tea och serier i massor. ÄLSKAR hösten! <3

Hannah

http://bokstavsmama.blogspot.com/

[Torahzen]
2012-09-16, 19:20
#9

Jag har köpt nya myskläder (adidas träningskläder) och vinterkläder till lillan.

Jag har putsat fönsterna och bytt sängkläder till alla. Skurat badrummet tillsammans med gubben. Vi delar lika på städandet. Jag har tom tvättat upp alla skurtrasor och torktrasor jag använt under typ ett år. Det blir ju endast rent med rena trasor…

Nu är det dags för tea-time!!!

MissInAction
2012-09-16, 20:52
#10

Wohooo här har det också städats idag! Skrattande Nu är det fräscht och rent och ordning och redan igen! Jag har lagat världens godaste köttfärssås som klarar sig själv i 1.5 timme, och så har jag bakat. Och ändå har jag massor med energi! Nu har jag njutit av en kopp vaniljte Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

LoAEmma
2012-09-16, 21:06
#11

Jag har plockat lite bland mina skor, slängde två par iaf. Annars har jag mest tränat idag hihi!

*Det blir som det ska*

Medarbetare på Gravid iFokus

[Torahzen]
2012-09-16, 21:27
#12

Härligt tjejer!

Tzatze
2012-09-18, 21:16
#13

Tände en lykta i kväll i min lund för att få lite höstmys.

Tiana
2012-09-19, 09:44
#14

Så flitiga ni alla är! Idag hade jag planerat städning men efter att ha blivit väckt av¨både sambo, katter och min egen kropp flera gånger i natt blir det en vilodag istället.

Jag tror inte jag insett att det är höst än. Kalendern säger ju det men inte min hjärna Flört

redheadgeorgeous
2012-09-21, 08:09
#15

Jag började min Måndag denna veckan med att höstfixa lite, sedan kom det ett par arbetare och skulle fixa vårt badrum, eller rören i badrummet. Så nu har jag inget att göra och sitter mest istängd i vardagsrummet med katterna. Hade precis börjat läsa en bok om att röja och rensa också, men det får bli när dom är klara här. Rekomenderar i alla fall boken starkt!!!

Då ska jag STORstäda och höstfixa färdigt! :)

Hannah

http://bokstavsmama.blogspot.com/

[Torahzen]
2012-09-21, 09:20
#16

Bra boktips! Så här stor det om den boken:

Trött på att leva i kaos? Röj och rensa upp och frigör ny energi! Av Mary Lambert

Att leva i en ständig röra stjäl energi och påverkar oss negativt på många sätt. Oreda, prylar och vantrivsel tar över och man får kämpa för att "hålla näsan över vattenytan". Om du har tröttnat på hur du har det omkring dig, om du aldrig hittar det du ska ha i skåpen, om stök och oordning leder till osämja och dåligt humör kan den här boken bli din räddning. Här får du lära dig hur du påverkas av röran och hur du rensar rum för rum, så att du får en lättöverskådlig och trivsam ordning hemma.

Börja med hallen och gör den luftigt välkomnande, fortsätt in i köket och plocka bort sådant som inte ska stå framme. Gå vidare genom alla rum och allt eftersom du kastar och rensar kommer du också att känna dig nöjdare och gladare.

Boken förklarar varför man kan känna sig bunden till vissa saker - även till sådant som mest är skräp - och hur man ska göra sig av med det som inte egentligen behövs. När du är klar, kommer ditt hem att vara rogivande och harmoniskt. Samtidigt får röjandet fart på din energi och dina livsandar, för man känner sig bättre och bättre inombords för varje steg man tar på vägen mot ordning och reda!

Tiana
2012-09-21, 09:48
#17

Kanske man skulle läsa - insåg häromdagen att jag nästan kan Karen Kingstons Rensa i röran utantill…

MissInAction
2012-09-21, 11:12
#18

#15 och #16
Låter som en fantastisk bok att läsa! Tillför den mycket nytt jämfört med Karen Kingstons bok? För jag har så mycket böcker och vete tusan om jag vill ha fler, och om jag bör lägga till fler i min att läsa-lista Tungan ute


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

redheadgeorgeous
2012-09-21, 15:16
#19

Jag tycker den här är 1000 gånger bättre än Rensa i Röran. Den tar upp mer saker och små tips. Dessutom i slutet är det listor för varje rum vad man kan tänkas rensa ut, så kan man gå efter den och få bort allt onödigt. Känns som jag verkligen kommer få ut allt denna gången.

Efter att ha läst Karen Kingstons bok rensade jag ur och slängde massor, men nu är min garderob och förrådet fullt igen och det känns som det inte hjälpte ändå. För hälften av allt som jag borde ha slängt blev kvar. Så denna boken känns mycket mer motiverande och bättre, för jag tror jag kommer få ut ALLT denna gången. Det återstår ju att se, men jag återkommer med det när jag rensat alla rum och allt :)

Hannah

http://bokstavsmama.blogspot.com/

[Torahzen]
2012-09-21, 15:28
#20

Ok, jag ska definitivt kolla in boken!

Upp till toppen