Etikettfilosofi
Läst 25573 ggr
Tuva-Lena
2009-02-12, 01:11

Kua-nummer och väderstrecken

Beroende på vilket väderstreck rummen ligger i, fylls du av hälsoenergi, utbildningsenergi, kärleksenergi, kreativ energi m m. För att få bättre tur inom de här olika områdena i livet, kan du förstärka den energi som samlas i de olika rummen..

Norr t ex står för karriär

  • Nordost - utbildning och kunskap
  • Öster - Hälsa och familjerealtioner
  • Sydost - Rikedom och överflöd
  • Söder - Berömmlese och uppskattning
  • Sydväst - Romantik och äktenskap
  • Väster - Barn och skaparkraft
  • Nordväst  - Vänner, mentorer och nätverk

Om du t.ex har ditt sovrum i norr, så innebär det att du varje natt när du sover fylls av karriärenergi, som kan hjälpa dig att prestera bättre på jobbet.
Naturligtvis gäller detta inte bara för sovrummet, utan för alla rum du tillbringar tid i, som t.ex köket, vardagsrummet, arbetsrummet, matsalen, badrummet o s v.. 
Beroende på vilket väderstreck respektive rum ligger i, fylls du av hälsoenergi, utbildningsenergi, kärleksenergi, kreativ energi o s v.

För att få bättre tur inom de här olika områdena i livet, kan du förstärka den energi som samlas i de olika rummen. För att t.ex bli befordrad, behöver du stärka karriärsenergin. Detta gör du genom att placera möblerna i detta rum på rätt sätt, använda de färger som hör ihop med norr (blå och svart), och genom att använda prydnadsföremål och bilder som symboliserar det element som har med norr att göra (vatten).

Men det räcker inte med att du befinner dig i ett visst sorts rum. Du måste också sitta vänd i rätt riktning! Det finns nämligen 4 bra håll att sitta vänd mot och 4 dåliga. Genom att sitta med ansiktet vänt mot ett av dina bra håll, eller genom att sova med huvudet vänt åt ett av dina bra håll, fylls du nämligen av en särskild positiv kraft.

Här kommer ditt  "Kua-nummer" in, och för att räkna ut det krävs en liten matematisk övning som jag beskriver i en fortsättnings-artikel..

Källa: www.angelfire.com

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

  • Redigerat 2020-09-25, 20:08 av Niklas
Tuva-Lena
2009-02-20, 01:22
#1

*puttar*

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Thyra4
2009-02-21, 00:04
#2

Vårt sovrum ligger i sydväst. Köket mot norr, matrum/allrum sydost och tv/datarum mot nordväst. Kan någon ge en kommentar??

Tuva-Lena
2009-02-21, 01:06
#3

När är du född? Då kan du räkna ut ditt Kua-nummer och kolla vilka "bra håll" du har, och hur du skall sitta resp arbeta/sova i dina rum.

Annars verkar du har prickat in sovrummet helt rätt i alla fall. Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

flowergirl
2009-02-22, 00:36
#4

Hej! jag har precis flyttat på mitt arbetsrum och blivit lite villrådig, där jag planerade att sitta kändes fel..nu har jag ändrat igen och sitter med ryggen mot nordost och ansikte mot söder. jag har kua nr 7 tror jagObestämdvad tror ni som kan, skall jag lita på min känsla ( min man blir tokig på mig iblan när jag bara måste ändra något som jag ej kan förklar,hi hi känns det igen)

Tuva-Lena
2009-02-22, 22:39
#5

#4 Har du Kua nummer 7 så bör du nog göra helt om, alltså ansiktet mot nordost och ryggen mot söder.. he he Skrattande Jo, jag känner väl igen mig, men du kan gå på din känsla. Känn in platsen någar dagar så brukar det visa sig om det blev rätt.  Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

flowergirl
2009-02-23, 14:00
#6

hej igen, ja nu har jag suttit här i några dagar och får inget gjort!!!sitter bara här och glor, inspirationen fladdrar iväg och jag börjar tänka på annat. phuu,ja det är väl bara att tänka helt om alltså, tack för svaret. Intressant är det ialla fall, hur himla känsliga vi människor kan vara  för tillsynes små förändringar.Glad

Tuva-Lena
2009-02-23, 14:26
#7

#6 Det kan ju också vara så att du helt enkelt behöver få koppla av lite, utan att känna någon prestationspress. Ta dig en promenad och dra in Qi-kraften från naturen, fyll badkaret när du kommer hem, tänd massor av ljus och lägg dig ner i badkaret o slappa. Ta hand om dig själv en dag bara, det kan göra susen för att inspirationen skall infinna sig igen. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Manni
2009-02-23, 19:42
#8

Det verkar inte som om de som byggde mitt hus tänkte över det här med mina kua-nummer när de placerade huset som de gjorde…

Hur ska man göra för att få fart i sina "dåliga" håll? Mina dåliga är sydöst, norr, öster och söder, alltså de områden som har med karriär och pengar att göra. Och det märks ju i mitt liv: arbetslös och dåligt med pengar. Är det något jag kan förstärka här?

Det är barnens rum och hallen som ligger i norr och söder (dåligt) och badrummet, garaget, pannrummet och vardagsrummet  som ligger i mina bra områden.

Tuva-Lena
2009-02-25, 22:49
#9

#8 De håll som är dåliga för dig kan vara bra för dina barn manni. Testa att räkna ut deras Kua-Nummer också. Barnkammaren kanske ligger perfekt till för dem, vem vet?

Du får tillbringa mer tid i dom rum som är bra för dig, vardagsrummet t ex och badrummet kanske? Pannrummet är väl inget vidare att vistas i kan jag tänka mig, eller garaget. Skäms

I dom bra rummen kan du pröva att förstärka energierna genom symboler, gardinupphängningar, färger och annat som stärker Qi kraften. Tänk bara på att yin och yang skall komma i balans om du ändrar.. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Clary
2009-04-08, 12:07
#10

Och även den här förtjänar att puttas upp

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Clary
2009-12-30, 11:46
#11

Dags att läsa igenom den här artikel och några till som jag också ska putta upp Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Tride
2009-12-30, 12:09
#12

Intressant information!

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Hennum
2012-11-02, 02:33
#13

Jag puttar upp denna! Intressant läsning i och med att jag bytt sovrum i min lägenhet. Och detta känns lovande!

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

[Torahzen]
2012-11-02, 14:35
#14

Ja, det är intressant. Pröva att sätta dig på en annan stol än du brukar, tex vid köksbordet. Det är faktiskt lite annorlunda.

Upp till toppen